Y.Arafato našlė sugniuždyta ekspertų nesutarimų dėl jos vyro mirties

Velionio palestiniečių

75 metų Y.Arafatas mirė vienoje karinėje ligoninėje netoli Paryžiaus 2004-ųjų lapkritį, staigiai pablogėjus jo sveikatai.<br>AP nuotr.
75 metų Y.Arafatas mirė vienoje karinėje ligoninėje netoli Paryžiaus 2004-ųjų lapkritį, staigiai pablogėjus jo sveikatai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Dec 4, 2013, 9:20 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:08 AM

„Esu visiškai sugniuždyta šių prieštaravimų? Ką mums galvoti?“ – Suha Arafat pareiškė po to, kai Prancūzijos ekspertai atmetė prielaidą, jog jos vyras buvo nunuodytas. Moteris pridūrė nieko nekaltinanti dėl Y.Arafato mirties.

Vieno šaltinio teigimu, prancūzų ekspertai atmetė versiją, kad Y.Arafatas buvo nunuodytas – jų nuomone, palestiniečių lyderis mirė dėl natūralių priežasčių.

Šių ekspertų išvados labai skiriasi nuo padarytų Šveicarijos mokslininkų, kurie praeitą mėnesį paskelbė, jog jų tyrimai bet iš dalies pagrindžia versiją, jog Y.Arafatas buvo nunuodytas radioaktyviu poloniu.

„Ataskaita paneigia nunuodijimo teoriją ir veikiau atitinka natūralios mirties prielaidą“, – antradienį sakė vienas šaltinis.

75 metų Y.Arafatas mirė vienoje karinėje ligoninėje netoli Paryžiaus 2004-ųjų lapkritį, staigiai pablogėjus jo sveikatai. Mįslingos jo mirties aplinkybės davė peno įvairiems gandams ir sąmokslo teorijoms.

Gydytojai Prancūzijoje nesugebėjo įvardyti palestiniečių lyderio mirties priežasties, o jo palaikų tyrimas iškart po mirties nebuvo atliktas, vykdant našlės prašymą.

Daugelis palestiniečių įsitikinę, kad Y.Arafatą nunuodijo Izraelis, nors žydų valstybė ne kartą neigė šiuos kaltinimus.

Izraelio URM atstovas Yigalas Palmoras sakė naujienų agentūrai AFP, kad Prancūzijos tyrimo rezultatai „nenustebino“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.