Ženevoje sulaikyti aštuoni „Greenpeace“ aktyvistai

Antradienį policija Ženevoje sulaikė aštuonis gamtosaugos organizacijos „Greenpeace“ aktyvistus, kurie per tarptautinę energetikos konferenciją šiame Šveicarijos mieste surengė protesto akciją prieš Rusijos koncerno „Gazprom“ planus gręžti Arktyje naftos gręžinius, praneša AFP.

Policija Ženevoje sulaikė aštuonis gamtosaugos organizacijos „Greenpeace“ aktyvistus.<br>AP nuotr.
Policija Ženevoje sulaikė aštuonis gamtosaugos organizacijos „Greenpeace“ aktyvistus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 4, 2013, 8:18 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:08 AM

Aštuoni protestuotojai su baltųjų lokių kostiumais išpylė ant sniego priešais viešbutį, kuriame vyko konferencija, naftą iš statinių su „Gazprom“ logotipu, o ant pastato stogo iškėlė plakatą su protesto šūkiais. Be to, kai kuriems aktyvistams pavyko patekti į konferencijų salę, kur jie, persirengę padavėjais, nešiojo svečiams juodos spalvos „kokteilius“, kuriuose plaukiojo žaislinės baltiųjų lokių figūrėlės.

Stebėtojai sieja šią akciją su incidentu, kai ledlaužis „Arctic Sunrise“ rugsėjo 18-ąją priplaukė prie Rusijos naftos gavybos platformos Pečioros jūroje. Jame buvę „Greenpeace“ aktyvistai mėgino prisitvirtinti prie platformos. Jų veiksmams užkirto kelią Rusijos pasieniečiai.

Visi 30 žmonių, plaukusių ledlaužiu, buvo suimti. Iš pradžių jie buvo apkaltinti piratavimu, bet vėliau Rusijos Tyrimų komitetas perkvalifikavo kaltinimus į chuliganizmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.