J.Tymošenko užbaigė bado streiką kalėjime

Kalinama Ukrainos opozicijos lyderė Julija Tymošenko po 12 dienų

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, „Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 6, 2013, 5:49 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:53 PM

Buvusi premjerė J.Tymošenko, kuri nuo 2011 metų yra kalinama už piktnaudžiavimą įgaliojimais dėl dujų sandėrio su Rusija, bado streiką paskelbė pareikšdama paramą opozicijos protestams prieš Ukrainos vyriausybės sprendimą atsisakyti istorinės prekybos sutarties su Europos Sąjunga (ES).

„Maidano (aikštės) prašymu ji užbaigia bado streiką“, – po susitikimo su ligoninėje gydoma motina žurnalistams sakė Jevhenija, paminėdama protestų stovyklą Kijevo Nepriklausomybės aikštėje.

„Nuo Maidano man perdavė peticiją, kad ji baigtų bado streiką, tai buvo daugelio šimtų žmonių parašai. Jie prašė, kad ji išsaugotų savo gyvybę, savo sveikatą ir galėtų būti su jais ir juos palaikyti, todėl kad ji jiems reikalinga“, – sakė Jevhenija.

„Kai aš jai tai šiandien perdaviau, ji pasakė, kad žmonėms prašant nutraukia badavimą, todėl, kad jos bado streikas buvo (pradėtas) norint pademonstruoti jiems paramą“, – pridūrė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.