Pagaliau pradėta Romos Koliziejaus restauracija

Pradėta vis atidėliota Koliziejaus Romoje restauracija. Apie tai šią savaitę spaudos konferencijoje paskelbė koncerno „Tod's“ savininkas Diego Della Valle.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 6, 2013, 5:32 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:53 PM

D.Della Valle restauravimo darbams skirs 25 mln. eurų. Jis yra vienintelis projekto rėmėjas ir už tai galės 15 metų reklamuoti savo bendrovę ant amfiteatro.

Smarkiai sudūlėjęs amfiteatras, kurį kasmet aplanko 5 mln. turistų, turi būti skubiai renovuojama. Planuojama atnaujinti išorės fasadą, kuluarus ir požeminę Koliziejaus dalį. Taip pat bus modernizuotas apšvietimas ir infrastruktūra. Statinio renovacija truks maždaug trejus metus. Koliziejus laikomas antikinės Romos architektūros šedevru. Arenoje, kurioje vyko garsiosios gladiatorių kautynės, tilpo 50 000 žmonių.

D.Della Valle paragino Italijos vyriausybę per dvi savaites pateikti išsamų turizmo skatinimo planą. Italija, anot jo, atsilieka investicijose į turizmo sektorių. Dėl to esą mažėja šalies konkurencingumas. Būtina aktyviai skatinti bendradarbiavimą tarp privačių įmonių ir valstybės restauruojant Italijos kultūros paveldą, pabrėžė pramonininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio