Rusija tiria ir daugiau bylų prieš M.Chodorkovskį

Į laisvę jis turi išeiti 2014 metų rugpjūtį.

M.Chodorkovskis tikriausiai neturės naudos iš šiais metais planuojamos prezidento amnestijos.<br>AP nuotr.
M.Chodorkovskis tikriausiai neturės naudos iš šiais metais planuojamos prezidento amnestijos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Dec 6, 2013, 5:44 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 10:53 PM

Aleksandras Zviagincevas interviu naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad M.Chodorkovskis tikriausiai neturės naudos iš šiais metais planuojamos prezidento amnestijos.

„Yra kelios dar tiriamos baudžiamosios bylos, susijusios su juo ir dar keliais žmonėmis, kurios turi nemažai galimybių pasiekti teismą“, - sakė A.Zviagincevas.

Jis, regis, užsiminė, jog mažai tikėtina, kad 50 metų M.Chodorkovskis, kuris buvo nuteistas už vengimą mokėti mokesčius ir grobstymą per du itin prieštaringai vertinamus procesus, turės galimybę išeiti į laisvę pagal šiuo metu Kremliuje svarstomą amnestiją.

„Chodorkovskis buvo nuteistas ir atlieka bausmę pagal teismo verdiktą dėl ypač sunkių nusikaltimų, įvykdytų organizuotoje grupėje. Pagal tai darykite savo išvadas“, - sakė jis.

A.Zviagincevas kitų bylų pobūdžio nenurodė. Paprastai apie užvestas baudžiamąsias bylas dėl rimtų nusikaltimų paskelbia Rusijos tyrimų komitetas.

Kažkada turtingiausias Rusijos žmogus M.Chodorkovskis buvo areštuotas 2003 metų spalį, o po dvejų metų nuteistas dėl sukčiavimo ir vengimo mokėti mokesčius. Antras jo teismo procesas baigėsi 2010 metais, nuteisimu dėl grobstymo.

Į laisvę jis turi išeiti 2014 metų rugpjūtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.