Įsūnį pedofilams pardavinėjęs australas kalėjime leis dešimtmečius

JAV ir Australiją pribloškusioje pedofilijos byloje padėtas taškas. Ilgus metus kalėjime praleis mažamečio berniuko įtėvis, kuris su savo gyvenimo draugu tvirkino vaiką ir leido jį žaginti kitiems pedofilams iš įvairių šalių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 10, 2013, 7:07 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 9:35 PM

Gėjų pora Peteris Troungas ir Markas Newtonas ne vienerius metus apsimetė gyvenantys idilišką šeiminį gyvenimą. Tačiau 2011-aisiais paaiškėjo kraupi tiesa – amerikietis ir australas savo įsūnį buvo pavertę pedofilų žaislu.

Praėjusį birželį 42 metų M. Newtonui buvo skirta 40 metų kalėjimo bausmė. Nuosprendį šią savaitę išgirdo ir 36-erių P. Troungas.

JAV teismas australui skyrė 30 metų kalėjimo bausmę, rašo „The Australian“. 

„Du tėčiai geriau už vieną”, – taip vadinosi 2010 metais Australijos spaudoje pasirodęs rašinys apie amerikiečio Marko Newtono ir jo partnerio australo P.Truongo šeimą.

Nuotraukoje šalia straipsnio šypsojosi du „išdidūs tėčiai” ir jų įsūnis – 5 metų Drake’as.

Tuo metu Australijoje gyvenę M. Newtonas ir P. Truongas žurnalistams pasakojo, kaip jie trejus metus visame pasaulyje ieškojo surogatinės motinos, kuri galėtų jiems išnešioti kūdikį. Galiausiai ją rado, kaip įtariama, Rusijoje. 

Moteris pastojo nuo M. Newtono po dirbtinio apvaisinimo procedūros.

2005 metais rusė pagimdė berniuką ir po 5 dienų jį atidavė už sutartą sumą – 8 tūkst. JAV dolerių.

Pareigūnai įtaria, kad JAV Kalifornijos valstijoje vyrams pavyko suklastoti įrašus ir teisėtai įsivaikinti kūdikį.

Naujagimiui nebuvo nė dviejų savaičių, kai jis buvo pirmą kartą įamžintas tvirkinamas savo biologinio tėvo.

Vis dėlto į teisėsaugos akiratį M. Newtonas ir P. Truongas pakliuvo tik 2011 m. rugpjūtį, kai jų ir įsūnio nuotrauka buvo aptikta vieno sulaikyto australo pedofilo kompiuteryje. Tuo metu pedofilai gyveno JAV, Los Andžele.

Čia jie ir buvo suimti, o vaikas atiduotas globai.

Netrukus JAV ir Australijos pareigūnai nustatė, kad homoseksualų pora priklausė tarptautiniam pedofilų tinklui „Boy Lovers” (Berniukų mylėtojai).

Tyrėjai išsiaiškino, kad P. Truongas ir M. Newtonas savo įsūnį vežė į Australiją, JAV, Prancūziją ir Vokietiją, kur jis už piniginį atlygį buvo filmuojamas su kitais pedofilais. Prieš kameras berniuką išnaudojo mažiausiai 8 vyrai.

Šie įrašai ir nuotraukos būdavo platinami interneto svetainėse, kurių specializacija – 6–8 metų berniukų pornografija.

M. Newtonas ir P. Truongas savo įsūnį buvo įtikinę, kad lytinis išnaudojimas yra normalus elgesys. Jie taip pat buvo išmokę vaiką niekam nepasakoti, kas vyksta jų namuose.

Amerikietis ir australas romantiškus santykius užmezgė praėjusio amžiaus dešimtame dešimtmetyje. Netrukus jie ėmė ieškoti būtų įsivaikinti berniuką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.