Per laboratorinius tyrimus žuvę arkliai pateko ant prancūzų pietų stalo

Prancūzijoje atliktas tyrimas

Bendrovė nurodė per pastaruosius trejus metus pardavusi apie 200 arklių – daugiausia veterinarijos mokykloms, privatiems asmenims arba žirgynams.<br>AP nuotr.
Bendrovė nurodė per pastaruosius trejus metus pardavusi apie 200 arklių – daugiausia veterinarijos mokykloms, privatiems asmenims arba žirgynams.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 16, 2013, 3:26 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:30 PM

Prancūzijos nacionalinės žandarmerijos pareigūnai, padedami veterinarijos ir maisto apsaugos tarybų darbuotojų, pietų Prancūzijoje veikiančiose įmonėse atliko 11 patikrinimo reidų ir suėmė 21 asmenį, dalyvavusį nusikalstamoje veikloje.

Anonimiškai pasisakęs pareigūnas teigė, kad tyrimo metu aptikta gyvūnų, su kuriais buvo atliekami bandymai įvairiose laboratorijose, mėsa. Tyrimų institucijose, pavyzdžiui vaistų gamintojos „Sanofi-Pasteur“, atlikus tyrimus gyvūnų kūnai nebuvo sunaikinti, tačiau pateko į šalies maisto pramonę.

Pati vaistų gamintoja „Sanofi“ laikraščiui „Le Parisien“ pirmadienį nurodė, kad arkliai buvo naudojami tyrimuose, siekiant sukurti antikūnus tokioms ligoms kaip pasiutligė ar stabligė. Bendrovė pranešė per pastaruosius trejus metus pardavusi apie 200 gyvūnų įvairioms veterinarijos mokykloms ir šios srities darbuotojams. Taip pat gamintoja teigia neatlikusi jokių žiaurių bandymų su gyvūnais, tik tyrusi įvairių gydomųjų vaistų poveikį.

Tačiau Prancūzijos vartotojų apsaugos ministras Benoit Hamonas mano, kad tai - vartotojų teisių pažeidimas, o ne paprastas sukčiavimas. „Šie gyvūnai turėjo dienas baigti skerdykloje, o ne ant mėsininko prekystalio“, - teigia jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl įvyko visuotinis elektros išjungimas Ukrainoje?