Pabėgėliai Lampedūzos saloje žeminami?

Italijoje pradėtas tyrimas dėl elgesio su imigrantais Lampedūzos saloje. Imigrantų priėmimo centre slapta mobiliuoju telefonu buvo nufilmuotas įrašas, kuriame matyti, kaip sulaikyti asmenys vienas po kito verčiami išsirengti nuogai mišrioje kompanijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 18, 2013, 10:00 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:53 PM

Tuomet centro darbuotojas apipila juos vandeniu iš laistymo žarnos, rašo BBC.

Tokį elgesį atvykėliai esą patiria kartą per keletą dienų. Išsirengti nuogai jiems tenka šaltu oru.

Vaizdo įrašą užfiksavo neįvardytas Sirijos pabėgėlis, kuris teigia, kad su imigrantais Italijos saloje elgiamasi lyg su „gyvuliais“.

Centre laikomi žmonės, kurie rizikuodami gyvybe atplaukia į Italiją laivu iš Afrikos ir Artimųjų Rytų. Migrantų, bandančių pasiekti Europos Sąjungą, srautą pastaraisiais metais didino pilietinis karas Sirijoje ir protestų banga musulmoniškose šalyse, tarp jų Egipte.

Anot skandalingą įrašą padariusio siro, tokiomis maudynėmis siekiama kovoti su odos ligomis, viena jų – niežai. Procedūra vienodai atliekama tiek vyrams, tiek moterims.

Lampedūzos merė Giusi Nicolini pareiškė, kad migrantų priėmimo centras dėl paviešinto įrašo atrodo kaip „koncentracijos stovykla“ ir dėl to visai Italijai turėtų būti „gėda“.

Sujudo ir šalies įstatymų leidėjai. Parlamento pirmininkė Laura Boldrini piktinosi, kad civilizuotoje šalyje su migrantais taip nesielgiama.

Ji atkreipė dėmesį, kad kai kurie centre laikomi žmonės yra išgyvenę vieną baisiausių Europos tragedijų. Spalį prie Lampedūzos krantų nuskendus laivui, kuriuo plaukė pabėgėliai, daugiausia iš Eritrėjos, žuvo 366 žmonės.

Antradienį Italijos pareigūnai iš perpildyto laivo išgelbėjo 110 žmonių, daugiausia afrikiečių. Laive rastas lavonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.