Iš kalėjimo paleista „Pussy Riot“ narė

Iš kalėjimo paleista grupės „Pussy Riot" narė Marija Aliochina. Apie tai pranešė jos advokatas Piotras Zaikinas, kuriuo remiasi agentūra AFP.

M.Aliochina laisvę atgavo suteikus amnestiją.<br>AP nuotr.
M.Aliochina laisvę atgavo suteikus amnestiją.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-12-23 07:54, atnaujinta 2018-02-19 17:32

„Visi dokumentai užpildyti ir pasirašyti", - sakė advokatas.

M.Aliochina laisvę atgavo suteikus amnestiją. 25 metų moteris bausmę atliko Nižnij Novgorode, esančiame už 450 km į rytus nuo Maskvos.

M.Aliochina pavadino šią amnestiją viešųjų ryšių triuku ir sakė, kad ji verčiau būtų likusi kalėjime.

„Nemanau, kad tai amnestijai, tai – profanacija“, - sakė ji televizijai „Dožd“ („Lietus“). Pasak jos, amnestija buvo pritaikyta tik nedidelei nuteistųjų mažumai.

„Nemanau, kad ši amnestija yra humanitarinis aktas, manau, kad tai – viešųjų ryšių triukas, - pareiškė ji. – Jeigu būčiau galėjusi pasirinkti atsisakyti (amnestijos), būčiau (tai padariusi)“.

M.Aliochina kartu su kolege Nadežda Tolokonikova praėjusių metų rugpjūtį dėl „chuliganizmo" buvo nuteistos dvejų metų laisvės atėmimo bausmėmis. Jos nubaustos už protesto akciją prieš Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną Kristaus Išganytojo katedroje Maskvoje.

N.Tolokonikova bausmę atlieka Sibire. Abi moterys augina mažamečius vaikus. Jų bausmė laikas turėjo baigtis kitų metų kovą. Kelią į laisvę merginoms atvėrė ketvirtadienį V. Putino pasirašytas amnestijos įstatymas.

N.Tolokonikova kol kas dar yra už grotų. Tačiau, artimųjų teigimu, kalėjimo vartai jai taip pat gali atsiverti jau pirmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.