Baigta Antarktidos priekrantėje įstrigusio laivo keleivių evakuacija

Visi 52

Visi 52 mokslininkai ir turistai buvo sraigtasparniu išskraidinti į Australijos laivą „Aurora Australis“.<br>„Reuters“ nuotr.
Visi 52 mokslininkai ir turistai buvo sraigtasparniu išskraidinti į Australijos laivą „Aurora Australis“.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 2, 2014, 3:32 PM, atnaujinta Feb 18, 2018, 12:51 AM

„Mums pavyko! Visi saugūs „Aurora Australis“. Didžiulis dėkui kinams ir Australijos Antarktidos tarnybai už jų sunkų darbą“, – BBC cituoja ekspedicijos vadovo Chriso Turney žinutę, paskelbtą socialiniame tinkle „Twitter“.

Planuota, kad Kinijos ledlaužio „Xue Long“ (arba „Snow Dragon“) sraigtasparnis turės atlikti iš viso penkis reisus, nes vienu sykiu jis gali skraidinti tik po 12 žmonių. Taip pat reikia išgabenti ekspedicijos įrangą ir jos narių daiktus.

Ankstesnes pastangas evakuoti keleivius iš jau ilgiau nei savaitę leduose įstrigusio „Akademik Šokalskij“ trikdė nepalankūs orai.

Australijos jūrų saugumo valdybos (AMSA) koordinavimo centras anksčiau ketvirtadienį paskelbė, kad orai tame regione pagerėjo ir kad bus galima pasiųsti gelbėtojų sraigtasparnį.

„Akademik Šokalskij“, išplaukęs iš Naujosios Zelandijos lapkričio 28-ąją, įstrigo per Kūčias, kai audringa pūga sustūmė aplink jį plūduriavusias ledo lytis. Rusijos laivas šiuo metu yra už maždaug 2 700 kilometrų į pietus nuo Tasmanijos miesto Hobarto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.