Prie Antarktidos įstrigusio laivo keleivius gelbėja sraigtasparnis

Naujausias mėginimas evakuoti

Antarktidos priekrantėje leduose įstrigusio laivo keleivių gelbėjimo operacija prasidėjo sėkmingai.<br>„Reuters“ nuotr.
Antarktidos priekrantėje leduose įstrigusio laivo keleivių gelbėjimo operacija prasidėjo sėkmingai.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 2, 2014, 9:48 AM, atnaujinta Feb 18, 2018, 1:13 AM

Tačiau vėliau gelbėtojai prie laivu nusigavo sraigtasparniu ir ilgai laukta gelbėjimo operacija prasidėjo.

Ekspedicijos atstovas Alvinas Stone'as pranešė, kad sraigtasparnis iš netoliese esančio Kinijos ledlaužio ketvirtadienį nusileido netoli įstrigusio laivo „Akademik Šokalskij“ ir kad pradedama jame esančių 52 mokslininkų ir turistų gelbėjimo operacija.

Ekspedicijos vadovas Chrisas Turney socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matomas atskrendantis sraigtasparnis.

Planuojama, kad orlaivis nuskraidins keleivius į Kinijos ledlaužį, o vėliau jie bus perkelti į baržą ir nuplukdyti į netoliese esantį Australijos laivą.

74 mokslininkų, turistų ir įgulos narių gelbėjimas iš Rusijos laivo „Akademik Šokalskij“ buvo jau ne kartą atidėtas po to, kai šis laivas įstrigo leduose gruodžio 24-ąją.

Iš pradžių į pagalbą buvo pasiųsti trys ledlaužiai , kurie turėjo pasiekti įstrigusį laivą, tačiau jiems nepavyko to padaryti. „Aurora Borealis“ pirmadienį buvo atsidūręs už 20 kilometrų nuo „Akademik Šokalskij“, tačiau dėl smarkaus vėjo ir snygio turėjo atsitraukti į atvirus vandenis.

„Akademik Šokalskij“, išplaukęs iš Naujosios Zelandijos lapkričio 28-ąją, įstrigo per Kūčias, kai audringa pūga sustūmė aplink jį plūduriavusias ledo lytis. Rusijos laivas šiuo metu yra už maždaug 2 700 kilometrų į pietus nuo Tasmanijos miesto Hobarto. Laivui negresia pavojus nuskęsti, o jame esančių atsargų pakaks dar savaitei, tačiau jis negali pajudėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.