Trijų mėnesių Vikos iš Volgogrado dramą stebi visa Rusija

Trijų mėnesių Vikos, arba Veronikos, likimą susijaudinusi stebėjo visa Rusija. Ilgai nepavyko rasti šios mergaitės, patyrusios sunkias traumas per sprogimą Volgogrado troleibuse gruodžio 30 dieną, artimųjų. Gydytojams teko mažylei sukelti medikamentinį miegą. Artimieji atsirado tiktai gruodžio 30-osios vakare. Mergaitę atpažino teta, ir galiausiai paaiškėjo, kas jos tėvai, rašo kompravda.eu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 2, 2014, 10:11 AM, atnaujinta Feb 18, 2018, 1:13 AM

Paaiškėjo, kad nelemtu troleibusu su Vika važiavo mama ir močiutė – Anastasija ir Tatjana Šiškovos. Gražuolė Anastasija prieš trejus metus dalyvavo portalo paskelbtame grožio konkurse. Tada prisistatydama ji rašė, kad dirba medicinos seserimi veteranų ligoninėje ir sporto instruktore.

Draugai Anastasiją apibūdina kaip kupiną gyvenimo džiaugsmo ir labai šviesų žmogų. Ji labai laukė Veronikos gimimo ir ją laikė savo gyvenimo prasme. Iki šiol jos socialinio tinklo paskyroje tebėra statusas: „Švelnus veidelis, kiekvienas bruožas, šnarpščia riesta nosytė... Pinigai, karjera – tai nesvarbu. Svarbu tai, kas miega šalia.“

Per sprogimą motina uždengė dukrelę savo kūnu ir išgelbėjo jos gyvybę.

Mergytės tėtis atsirado gruodžio 31-ąją. Vyras atvažiavo į 7-ąją Volgogrado ligoninę, kur buvo paguldyta mažylė.

Vasilijus Tolkunovas – karo medikas. Tą dieną, kai įvyko teroro aktas, jo nebuvo mieste. Vyras nebuvo oficialiai susituokęs su A.Šiškova, bet pareiškė, kad pats augins lauktą ir mylimą vaiką. Jam padės Anastasijos giminaičiai.

Sausio 1 d. V.Tolkunovas davė sutikimą, kad mergaitė būtų nuskraidinta į Maskvą. Dėl jos ir 9 metų Olios, nukentėjusios per sprogimą geležinkelio stotyje, atskrido specialus lėktuvas.

„Tėtis jaudinosi, klausinėjo, kaip mergaitė ištvers skrydį. Jam viskas paaiškinta. Mergaitėms sostinėje bus suteikta aukštos kvalifikacijos pagalba, kurios joms dabar reikia“, - aiškino medikai.

Lėktuvas su mergaitėmis nusileido Maskvoje. Jos bus gydomos Respublikinėje vaikų klinikinėje ligoninėje.

Mažiau nei per parą Volgogradą sudrebino du galingi sprogimai. Gruodžio 29 d. pirmasis sprogimas nugriaudėjo Volgogrado geležinkelio stotyje, o kitos dienos rytą – troleibuse netoli turgaus. Per abu teroro aktus nukentėjo 106 žmonės, žuvo 34.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.