JAV ir Kanada pajuto žiemos gniaužtus, žuvo 15 žmonių

Rytinėje JAV dalyje siautėjanti

Gausus sniegas ir ledo luitai sukėlė problemų JAV ir Kanadoje.<br>AP nuotr.
Gausus sniegas ir ledo luitai sukėlė problemų JAV ir Kanadoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 3, 2014, 6:29 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:45 PM

Dauguma jų - avarijų aukos. Dėl prastų orų padaugėjo avarijų keliuose. Ypač daug avarijų įvyko Mičigano, Kentukio, Indianos, Ilinojaus ir Niujorko valstijose. Niujorko valstijoje moteris, serganti Alzhaimerio liga, išėjo iš namų per smarkų snygį ir mirtinai sušalo, Filadelfijoje vienas vyras žuvo gamykloje, kai jį užgriuvo nuslinkusi 30 metrų aukščio druskos, skirtos keliams barstyti, kalno dalis.

Pūga buvo laikinai sustabdžiusi eismą Niujorko ir Pensilvanijos greitkeliuose, tūkstančiai skrydžių atšaukta oro uostuose.

Žiemos audra JAV šiaurės rytuose penktadienį siautėja staugiančiais vėjais ir lediniais šalčiais, kai kur užversdama žemę 60 centimetrų storio sniego patalais ar virsdama tikra pūga.

Dar prieš audrą JAV oro linijų bendrovės atidėjo daugiau kaip 2300 skrydžių visoje šalyje, bet daugiausia Niujorko ir Bostono oro uostuose.

Niujorko ir Naujojo Džersio gubernatoriai paskelbė nepaprastąją padėtį savo valdose ir paragino žmones likti namie. Šimtai mokyklų uždaryta Bostone ir Niujorke, tad atostogos buvo pratęstos dešimtims tūkstančių moksleivių.

„Jokiu būdu negalima lengvabūdiškai elgtis, – sakė Niujorko gubernatorius Andrew Cuomo. – Žmonės turi rimtai apsispręsti ir likti savo namuose“.

Pasak meteorologų, oro temperatūra krito gerokai žemiau nulio, o vėjuotose vietose šaltis gali siekti minus 10 laipsnių pagal Fahrenheitą, arba 23 laipsnius šalčio pagal Celsijų.

Paramos vargšams ir neįgaliesiems centrų darbuotojai tikrina gatves Niujorke ir Bostone, stengiasi, kad benamiai mirtinai nesušaltų.

Niujorko merui Billui de Blasio jau kitą dieną po prisaikdinimo teko imtis pokalėdinės audros rūpesčių. Pasak jo, į Niujorko gatves išvažiavo 1700 sniego valytuvų ir 450 druskos barstytuvų.

„Turime viską sutvarkyti, jokios kalbos negali būti, – sakė jis. – Mes dabar susitelkę kaip lazerio spindulys šiam miestui apginti“.

Pūga slenka į rytus nuo Vidurio vakarų regiono, kur prisnigo, pavyzdžiui vietomis Čikagoje, iki 43 centimetrų; todėl abiejose miesto oro uostuose teko atidėti šimtus skrydžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.