Rusus padėjęs gelbėti kinų ledlaužis pats įstrigo leduose

Antarktidos priekrantėse vykusi rusų laivo „Akademik Šokalskij“ įgulos ir keleivių gelbėjimo operacija komplikavosi. Nors 52 laive buvę asmenys buvo saugiai perkelti į Australijos ledlaužį, dabar stori ledai įkalino kitą laivą – mokslininkus išvadavusį Kinijos ledlaužį „Sniego drakonas“ (Xue Long).

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

Jan 3, 2014, 11:10 AM, atnaujinta Feb 18, 2018, 12:08 AM

Pasak Australijos jūrų saugos tarnybos, „Sniego drakonas“, kuris ketvirtadienį vakare perkėlė rusus iš jų įstrigusio laivo į Australijos ledlaužį „Aurora Australis“, bandys pajudėti šeštadienį paryčiais.

„Aurora Australis“ bent jau kol kas į pagalbą nebus siunčiamas ir liks atviruose vandenyse. Jis išlaisvintus mokslininkus ir turistus turi nugabenti į Australiją.

Rusijai priklausantis laivas „Akademik Šokalskij“ iš Naujosios Zelandijos išplaukė lapkričio 28 dieną. Ši kelionė surengta paminėti 100-ąsias australų tyrinėtojo Douglaso Mawsono kelionės į Antarktidą metines. Ašigalio leduose jis įstrigo gruodžio 24-ąją.

Tuo tarpu Australijos ledlaužis penktadienį pradėjo ilgą kelionę namo.

„Atrodo, kad keleiviai labai džiaugiasi būdami su mumis ir įsikuria naujoje vietoje“, – penktadienį sakė Australijos vyriausybės Aplinkos departamento Antarktidos skyriaus vadovas Jasonas Mundy, esantis ledlaužyje „Aurora Australis“.

Parengė Eglė Buitkienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.