Šiaurės Korėjos lyderio dėdė nužudytas itin žiauriai – gyvą sušeriant šunims

Aiškėja kraupios Šiaurės Korėjos diktatoriaus Kim Jong-uno dėdės egzekucijos detalės. 67 metų Jang Song-thaekas buvo nužudytas itin žiauriai – sūnėnas už išdavystę jį nuteisė būti gyvam suėstam šunų. Jang Song-thaekas kartu su penkiais savo padėjėjais buvo išrengti nuogai ir įmesti į narvą su 120 išbadėjusių šunų, kurie tris paras buvo laikomi be maisto. Kraupią egzekuciją, kuri truko apie valandą, stebėjo Kim Jong-unas kartu su 300 valdžios pareigūnų, rašo „Daily Mail“.

Jang Song-thaekas kartu su penkiais savo padėjėjais buvo išrengti nuogai ir įmesti į narvą su 120 išbadėjusių šunų.<br>AP nuotr.
Jang Song-thaekas kartu su penkiais savo padėjėjais buvo išrengti nuogai ir įmesti į narvą su 120 išbadėjusių šunų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 3, 2014, 1:05 PM, atnaujinta Feb 18, 2018, 12:03 AM

Apie tai, kaip buvo nubaustas Kim Jong-uno dėdė, vienu metu laikytas antruoju pagal įtaką Šiaurės Korėjos žmogumi, pranešė Kinijos laikraštis „Wen Wei Po“.

Savo dėdę, nubaustą mirties bausme už išdavystę ir korupciją, Kim Jong-unas savo naujametėje kalboje vadino padugne ir šlykštyne.

Paprastai politiniams kaliniams mirties bausmės Šiaurės Korėjoje būdavo vykdomos sušaudant. Ši išskirtinė bausmė liudija, kad nubaustasis buvo ypatingai nekenčiamas.

Tai, kad mirties bausmės stebėti buvo sukviesti aukščiausi valdžios pareigūnai, yra tiesioginis įspėjimas jiems, kad nedrįstų mesti iššūkio Kim Jong-unui.

Kraupi egzekucija Jang Song-thaekui buvo įvykdyta gruodžio 12 d.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.