Kolorade sudužo reaktyvinis lėktuvas, žuvo žmogus

Vienam privačiam

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jan 6, 2014, 9:22 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:13 PM

Pitkino apygardos šerifo biuras patvirtino žuvusių ir nukentėjusiųjų skaičių, kai lėktuvas rėžėsi į tūpimo taką Aspeno-Pitkino apygardos oro uoste.

„Lėktuve buvo trys žmonės: vienas žuvo, vienas sužeistas sunkiai, o kitas - lengvai“, - šerifo pavaduotojas Ronas Ryanas rašo elektroniniame laiške, kurį gavo naujienų agentūra AFP.

Kaip pranešama, žuvo lėktuvo antrasis pilotas - 54 metų Sergio Carranza Brabata, Meksikos pilietis. Žiniasklaida taip pat nurodė, kad likę gyvi žmonės irgi buvo pilotai.

JAV federalinės aviacijos administracijos atstovas Allenas Kenitzeris sakė, kad sudužo 22 vietų lėktuvas „Bombardier Challenger 600“, atskridęs į Aspeną iš Tusono miesto Arizonoje.

Lėktuvas sudužo mėgindamas nutūpti, A.Kenitzeris patvirtino AFP atsiųstame elektroniniame laiške.

Nuotraukos iš nelaimės vietos, paskelbtose vietos televizijos KUSA tinklalapyje, matomas apvirtęs nuo suodžių pajuodęs lėktuvo korpusas, riogsantis ant apsnigto oro uosto tako.

Nelaimės priežastys dar tiriamos, tačiau tinklalapyje FlightAware.com nurodoma, kad lėktuvas apsuko tris ratus aplink oro uostą, prieš mėgindamas nutūpti.

Aspenas yra populiarus žiemos kurortas, kuriame mėgsta atostogauti garsenybės. Komikas Kevinas Nealonas ir dainininkė LeAnn Rimes paskelbė žinutes socialiniame tinkle „Twitter“, kad matė lėktuvo katastrofą.

„Siaubinga lėktuvo avarija čia, Aspeno oro uoste. Sprogo ir užsiliepsnojo leisdamasis. Manau, tai buvo privatus reaktyvinis lėktuvas“, - rašo K.Nealonas, labiausiai žinomas dėl savo epizodinio vaidmens juodojo humoro seriale „Piktžolės“ (Weeds).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.