JAV Senatas šalies centrinio banko vadove patvirtino J.Yellen

JAV Senatas patvirtino Janet Yellen paskyrimą Federalinio atsargų banko vadove. Už kandidatę balsavo 56 senatoriai, prieš – 26. Daugelis Senato narių balsavime negalėjo dalyvauti dėl blogų oro sąlygų. Apie tai praneša BBC.

J.Yellen pareigas eiti pradės nuo vasario 1 d.<br>AP nuotr.
J.Yellen pareigas eiti pradės nuo vasario 1 d.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 7, 2014, 8:00 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:17 PM

J.Yellen pareigas eiti pradės nuo vasario 1 d., kai savo kadenciją baigs Benas Bernanke. J.Yellen yra pirmoji moteris, valdysianti JAV centrinį banką per visą jo 100 metų gyvavimo istoriją.

JAV prezidentas Barackas Obama pritarė J.Yellen kandidatūrai, teigdamas, kad „JAV piliečiai gavo aršią čempionę, kuri supranta, kokį svarbų vaidmenį vaidina ekonominė ir finansų politika gerinant žmonių gyvenimo, darbo rinkos sąlygas ir socialinius standartus“.

Anksčiau J.Yellen ėjo šalies centrinio banko vicepirmininkės pareigas.

Moters laukia sunkus kelias po to, kai po aštuonerių metų tarnybos iš posto pasitrauks B.Bernanke. Nors daugelis analitikų tiki, kad ji tęs B.Bernanke vykdytą politiką ir kels JAV ūkį išlaikydama žemas palūkanų normas, tačiau, bankui ėmus mažinti savo ūkio skatinimo programos apimtis, J.Yellen gali laukti sunkumai.

Neseniai bankas pranešė, kad JAV ekonomikos augimo prognozės pastaruoju metu buvo per daug optimistiškos. Deja, bankui teko skatinimo politiką taikyti gerokai ilgiau, nei iš pradžių buvo planuota.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu