Policija išlaisvino įkaitais paimtus du „Goodyear“ vadovus

Šiaurės Prancūzijos Amjeno mieste

Kaip rašo žiniasklaida, dabartiniai įvykiai primena tai, kas Prancūzijoje vyko 2009-aisiais per patį ekonominės krizės įsisiūbavimą.<br>AP nuotr.
Kaip rašo žiniasklaida, dabartiniai įvykiai primena tai, kas Prancūzijoje vyko 2009-aisiais per patį ekonominės krizės įsisiūbavimą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 7, 2014, 9:26 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:19 PM

Padangų gamybos įmonės direktorius ir jo padėjėjas savo pavaldinių įkaitais išbuvo apie 30 valandų. Darbuotojai reikalavo peržiūrėti masinių atleidimų planą arba padidinti išeitines pašalpas.

Jėgos priemonių taikyti neprireikė, policijos darbuotojai tiesiog išvedė įmonės vadovus iš pastato, tačiau protesto akcija tuo nepasibaigė. Po minėto incidento darbuotojai paskelbė blokuosiantys priėjimą prie gamyklos tol, kol jų reikalavimai bus išgirsti.

„Įmonė - mainais į mūsų išeitines pašalpas“ - trumpai reziumavo vietos profsąjungos atstovas.

Kompanijos būstinės atstovai antradienį pareiškė nepasiduosiantys šantažui. Juos palaikė Prancūzijos pramoninkų susivienijimas, pabrėždamas, kad tokie veiksmai, kaip žmonių pagrobimas įkaitais, yra neleistini.

Kaip rašo žiniasklaida, dabartiniai įvykiai primena tai, kas Prancūzijoje vyko 2009-aisiais per patį ekonominės krizės įsisiūbavimą. Tuomet užfiksuotas ne vienas atvejis, kai nusivylę darbuotojai protestuodami prieš planuojamus masinius atleidimus paimdavo įmonių valdybos narius įkaitais.

Antradienį ryte buvo pranešta, kad protestuojantys prieš fabriko uždarymą gamyklos darbuotojai paėmė įkaitais du vadovus, gamybos direktorių Michelį Dheilly ir žmogiškųjų išteklių padalinio vadovą Bernardą Glaser.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.