Turkijoje po kyšininkavimo tyrimo atleista 350 policininkų

Ankaroje praėjusią

Policininkai buvo atleisti naktį, juos pakeitė 250 pareigūnų, gyvenančių ne sostinėje.<br>AP nuotr.
Policininkai buvo atleisti naktį, juos pakeitė 250 pareigūnų, gyvenančių ne sostinėje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 7, 2014, 11:15 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:06 PM

Kad atliekamas toks tyrimas, paaiškėjo gruodžio 17 dieną; buvo sulaikyti vyriausybei artimi verslininkai ir trijų ministrų, kurie dabar jau atsistatydino, sūnūs. Nuo to laiko šimtai policininkų visoje šalyje buvo atleisti ar paskirti į kitus postus.

Pareigūnai buvo atleisti vyriausybės potvarkiu, kuris buvo paskelbtas vidurnaktį. Jame minimi ir finansinių nusikaltimų tyrimo, kovos su kontrabanda, kibernetinių nusikaltimų tyrimo ir kovos su organizuotu nusikalstamumu departamentų vadovai, pranešė privati naujienų agentūra „Dogan“.

Maždaug 250 žmonių, daugiausia – ne iš Ankaros, buvo paskirti vietoje atleistų pareigūnų, kurie dabar dirbs kelių policijos skyriuose ir apygardų nuovadose, pranešė televizija NTV.

Toks žingsnis buvo žengtas vyriausybei bandant suvaldyti korupcijos tyrimą, kuris kelia didžiausią grėsmę premjerui Recepui Tayyipui Erdoganui, antradienį praneša turkų žiniasklaida.

Manoma, kad tyrimas yra susijęs su rusenančia įtampa tarp R.T.Erdogano vyriausybės ir įtakingo musulmonų dvasininko Fethullah Guleno, kuris gyvena JAV, sekėjų.

F.Guleno sekėjai turėjo svarbių postų įvairiose valdžios struktūrose, tarp jų – policijoje ir teismų sistemoje.

R.T.Erdoganas šį tyrimą pasmerkė kaip užsienyje sumanytą sąmokslą nuversti jo vyriausybę ir reagavo atleisdamas dešimtis policijos vadovų visoje šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.