Uzbekistano prezidento duktė apsivogė?

Ką galima pamatyti Uzbekistano prezidento Islamo Karimovo dukters Gulnaros namuose Ženevoje? Čia įsibrovėliai išvydo eksponatų, esą pasisavintų iš muziejaus tėvynėje, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „The Daily Telegraph“ informacija.

G.Karimova kaltinama meno kūrinių vagyste iš muziejaus Uzbekistane.
G.Karimova kaltinama meno kūrinių vagyste iš muziejaus Uzbekistane.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 7, 2014, 6:47 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:25 PM

41 metų Gulnaros Karimovos veiklą ėmė tirti Europos pareigūnai, ji pati daugelį metų nesišneka su seserimi, o neseniai paaiškėjo, kad susipyko ir su tėvu, nors anksčiau buvo laikoma jo įpėdine prezidento poste.

O dabar imta garsiai kalbėti, kad moteris galėjo pasisavinti kai kuriuos eksponatus, priklausiusius Uzbekistano nacionaliniam muziejui.

Į G.Karimovos vilą Ženevoje įsibrovęs Uzbekistano disidentas Safaras Bekjonas ir jo bendražygiai savaitę name gyveno ir viską apžiūrinėjo, fotografavo. S.Bekjonas tikina, kad kai kurie G.Karimovos viloje rasti daiktai – vogti.

Disidentas viloje išvydo auksinių ir sidabrinių papuošalų, rankomis austų rytietiškų kilimų, prabangius automobilius „Mercedes“ ir „Bentley“, XVIII amžiaus brangakmeniais inkrustuotą Koraną.

Taip pat S.Bekjonas sako radęs daugiau negu 60 muziejaus eksponatų, tarp jų garsių Uzbekistano dailininkų paveikslus. Vienas tokių kūrinių – 2003 metais mirusio Levo Reznikovo darbas „Granatas“ („Granat“).

Velionio menininko sūnus Igoris tvirtina, kad kūrinys 1990-aisiais buvo parduotas Uzbekistano meno muziejui.

„Kai tėvas pardavė jį, buvo aišku, kad jis parduoda paveikslą muziejui. Manau, muziejus turi atsakyti, kaip šis paveikslas atsidūrė Ženevoje“, – sakė I.Reznikovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.