Kaire tęsiamas M.Mursi teismas

Baiminantis pilietinių neramumų,

M.Mursi teisme pirmą kartą pasirodė pernai lapkritį.<br>„Reuters" nuotr. iš archyvo
M.Mursi teisme pirmą kartą pasirodė pernai lapkritį.<br>„Reuters" nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 8, 2014, 8:51 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:07 PM

M.Mursi ir 14 kitų „Musulmonų brolijos“ narių kaltinami prisidėję prie protestuotojų mirčių per protestą šalia Egipto prezidentūros 2012 m. gruodį. Be šio kaltinimo, nuverstam prezidentui pateikti įtarimai bendradarbiavimu su Egiptui priešiškomis užsienio jėgomis ir pabėgimu iš kalėjimo. Žmogaus teisių aktyvistai kai kuriuos kaltinimus vadina absurdiškais. Dabartinė Egipto valdžia pažadėjo teisingą ir nešališką M.Mursi teismą, tačiau kaltinamojo gynėjai teigia, kad jiems trukdoma susitikti su buvusiu prezidentu.

M.Mursį pernai liepą nuvertė kariškiai, nuo tada Egipte nesiliauja M.Mursį ir „Musulmonų broliją“ palaikančiųjų protestai. BBC praneša, kad praėjusį penktadienį Egipte žuvo 11 asmenų, kai policija bandė išvaikyti protestuotojus. Protestuotojai teigia, kad M.Mursį ir „Musulmonų broliją“ nauja valdžia persekioja dėl politinių motyvų.

M.Mursi teisme pirmą kartą pasirodė pernai lapkritį. Jis tvirtino vis dar esantis Egipto prezidentu ir atsisakė vilkėti kalinio uniformą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.