Lėktuvas virto ugnies kamuoliu, bet pilotas liko gyvas

Šokiruojančiame vaizdo įraše užfiksuota aviakatastrofa – dvimotoris lėktuvas rėžiasi į žemę ir užsidega. Atrodo, kad išgyventi per tokį įvykį – jokių šansų. Iš tiesų, du šiuo lėktuvu skridę žmonės žuvo, tačiau trečiasis – pilotas – per stebuklą liko gyvas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 8, 2014, 4:39 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:30 PM

Nelaimė įvyko Islandijos Akureirio miete dar 2013 m. rugpjūtį, bet paviešintas buvo tik dabar.

Kaip rašo „Daily Mail“, rugpjūčio 5 d. dvimotoris medicininės tarnybos lėktuvas atliko demonstracinį skrydį. Tuo metu lėktuve buvo kapitonas ir sanitaras, taip pat antrasis pilotas.

Kamera užfiksavo, kaip lėktuvas dideliu greičiu staigiai nusileido žemyn ir kairiuoju sparnu užkliudė kilimo ir nusileidimo taką. Kitą akimirką užsiliepsnojo degalų bakas, ir lėktuvas pavirto ugnies kamuoliu. Katastrofą stebėjo keletas oro uosto darbuotojų. Vienas net ne iš karto atsipeikėjo nuo šoko.

Lėktuvo kapitonas ir medikas žuvo, o antrasis pilotas Axelis Albertas Jensenas atsipirko tik sumušimais.

Per katastrofą lėktuvo važiuoklė nebuvo išskleista. Žinoma, kad per skydį lėktuve nebuvo jokių techninių nesklandumų. Greičiausiai katastrofos priežastis buvo žmogiškasis faktorius. Ore A.Jensenas sakė kapitonui, kad jis atlieka pavojingus manevrus.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.