Niujorko policininkų ir ugniagesių afera pribloškė Ameriką

Kelios dešimtys buvusių JAV

Apgaulės detalės supurtė Niujorką smarkiau negu galingas gaisras.<br>AP asociatyvi nuotr.
Apgaulės detalės supurtė Niujorką smarkiau negu galingas gaisras.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 8, 2014, 12:20 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:50 PM

Kai kurie iš kaltinamųjų melagingai tvirtino tapę neįgalūs po 2001 metų rugsėjo 11-osios teroristinių išpuolių. Manoma, kad šis sukčiavimo atvejis valstybei kainavo šimtus milijonų JAV dolerių.

Keturi kaltinamieji stambaus masto vagyste antradienį pasirodė teisme. Vėliau asmenys buvo paleisti, už juos sumokėjus 1 mln. JAV dolerių vertės užstatą. Šie vyrai kaltinami instruktavę buvusius gelbėjimo tarnybų darbuotojus, kaip apsimesti turinčiais psichikos sutrikimų problemų ir netinkamai spręsti atminties testus bei tokiu būdu gauti neįgalumo išmokas ir dešimtis tūkstančių dolerių papildomų pašalpų.

Vienas iš kaltinamųjų, buvęs policijos pareigūnas, teigė gydytojams neva patiriantis panikos priepuolius ir negalįs palikti savo namų, tuo tarpu socialiniame tinklapyje aptiktos jo nuotraukos, kuriose vyras važinėjasi greitaeigiu kateriu. Kitas buvęs policininkas gaudavo neįgalumo pensiją dėl kaklo traumos, o už gautus pinigus atidarė Rytų kovos menų studiją. Dar vienas kaltinamasis, aiškinęs gydytojams negalįs socialiai bendrauti su kitais žmonėmis, buvo pastebėtas besilinksminąs gatvės karnavalo metu.

„Jų įžūlumas tiesiog šokiruoja, - piktinosi Manhatano apygardos prokuroras Cyrusas Vance'as. - Daugelis šių asmenų ciniškai padirbinėjo psichikos ligos, neva kilusios po rugsėjo 11-osios įvykių, pažymas. Tai žemina žmones, kurie tikrai pasitarnavo savo miestui sveikatos ir saugumo sąskaita“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.