Rygos meras N.Ušakovas atlaikė balsavimą dėl nepasitikėjimo

Rygos meras Nilas Ušakovas antradienį

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-01-08 10:27, atnaujinta 2018-02-17 20:02

Per balsavimą 60 vietų taryboje N.Ušakovą palaikė 37 deputatai, o prieš jį balsavo 18 įstatymų leidėjų.

Konservatyvusis nacionalistinis Nacionalinis aljansas, kuris yra Rygos miesto tarybos opozicijoje, paragino pareikšti nepasitikėjimą N.Ušakovui, kuris yra kairiojo prorusiško „Santarvės centro“ atstovas. Prie šio raginimo taip pat prisidėjo opozicijos deputatai iš centro dešiniosios partijos „Vienybė“ ir buvęs „Santarvės centro“ deputatas Vadimas Jerošenka.

Nacionalinio aljanso frakcijos Rygos miesto taryboje seniūnė Baiba Bruoka sakė, kad pasiūlymas surengti interpeliaciją buvo pateiktas didėjant susirūpinimui dėl sostinės lyderių vadovavimo stiliaus. Esą jie tapo pernelyg pasitikintys savo galia, todėl padarė didelių klaidų ir nepaisė Rygos žmonių interesų.

Tarp tarybos naujausių klaidų buvo paminėtas sprendimas nuo sausio 1-osios nustatyti sostinės svečiams beveik dvigubai didesnes viešojo transporto bilietų kainas negu registruotiems nuolatiniams Rygos gyventojams. Tačiau kad galėtų pasinaudoti šia lengvata, sostinės gyventojai turėjo įsigyti specialias elektronines korteles, bet paaiškėjo, kad jas išduodanti savivaldybės viešojo transporto bendrovė nespės to padaryti iki metų pabaigos. Dėl to žmonėms teko laukti ilgose eilėse, kad gautų „Rygiečio kortelę“, o galiausiai naujos tvarkos įsigaliojimas buvo atidėtas iki kovo 1-osios.

Per balsavimą dėl nepasitikėjimo, kurį inicijavo pats meras gruodžio 4 dieną, N.Ušakovą palaikė 35 miesto tarybos nariai, o vienas susilaikė. Opozicijos atstovai tame posėdyje nedalyvavo

N.Ušakovas pasiūlė surengti tą balsavimą, atsakydamas į raginimus atsistatydinti dėl prekybos centro „Maxima“ griūties Rygos vakariniame Zuolitūdės rajone, įvykusios lapkričio 21 dieną.

Po tos dešimtis žmonių gyvybių nusinešusio incidento Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis, kuris yra „Vienybės“ partijos narys, paskelbė, jog jo kabinetas atsistatydina, prisiimdamas politinę atsakomybę dėl tragedijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.