Nauja versija - Kim Jong-uno teta ne nusižudė, o yra komos būklės

Pasirodė nauja versija, paaiškinanti, kodėl Šiaurės Korėjos vado Kim Jong-uno teta Kim Kyong-hui nesirodo viešumoje. Pietų Korėjos laikraštis „JoongAng Ilbo“ pranešė, kad ji yra komos būklės po smegenų auglio pašalinimo operacijos. Anksčiau buvo spėjama, kad šalies vadovo dėdės Jang Song-taeko, kuriam gruodį buvo įvykdyta mirties bausmė, našlė nusižudė, rašo newsru.com.

Apie blogą Kim Jong-uno tetos sveikatos būklę imta kalbėti praėjus mėnesiui po to, kai mirties bausme buvo nubaustas jos vyras.<br>AP nuotr. iš archyvo.
Apie blogą Kim Jong-uno tetos sveikatos būklę imta kalbėti praėjus mėnesiui po to, kai mirties bausme buvo nubaustas jos vyras.<br>AP nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 9, 2014, 10:16 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:55 PM

Pietų Korėjos leidiniui JAV žvalgybos atstovas pranešė, kad vienintelei Kim Jong-uno tėvo - Kim Jong-ilo – seseriai praėjusių metų gale Paryžiuje buvo atlikta galvos smegenų auglio operacija. Šaltinio duomenimis, šiuo metu moteris labai išsekusi – po operacijos ji neteko 35 kilogramų.

Tuo tarpu Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap News“ rašo, kad 67 m. Kim Kyong-hui būklė yra kritinė ne po operacijos, o dėl problemų su širdimi. Pasak šaltinio, Šiaurės Korėjos vado tetos, kuri, kai kuriais duomenimis, pernai rugsėjį ir spalį gydėsi Rusijoje, sveikata pablogėjo dėl alkoholizmo.

Dar vienas Pietų Korėjos valdininkas žurnalistams pranešė, kad Jang Song-taeko našlė 2010 m. taip pat gydėsi Singapūre. Paskutinį kartą viešumoje Kim Kyong-hui buvo pasirodžiusi pernai rugsėjo 9 d., dalyvaudama kariniame parade Šiaurės Korėjos įkūrimo 65-osioms metinėms pažymėti.

Apie blogą Kim Jong-uno tetos sveikatos būklę imta kalbėti praėjus mėnesiui po to, kai, apkaltinus valstybės išdavyste, mirties bausme buvo nubaustas jos vyras. Pradžioje buvo pranešta, kad Jang Song-taekas sušaudytas, po to pasirodė šokiruojanti informacija, kad jis buvo atiduotas gyvas sudraskyti šunims. Vėliau paaiškėjo, kad pastaroji informacija nepatikima. Gruodį pranešta, kad, nepaisant bausmės vyrui, jo našlė išsaugojo padėtį politiniame elite.

Kim Kyong-hui širdies problemos – paveldima Kom Jong-uno šeimos liga. Jo tėvas Kim Jong-ilas mirė nuo širdies priepuolio 2011 m. Šiaurės Korėjos įkūrėjas, Kim Jong-uno senelis Kim Il-sung'as 1994 m. mirė nuo širdies nepakankamumo.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.