Šaltis sustingdė Niagaros krioklį

JAV šiaurę sukaustęs arktinis šaltis pamažu atsileidžia – šios savaitės pabaigoje turėtų pastebimai atšilti. Maždaug 240 milijonų šiaurinių JAV valstijų ir pietinių Kanados regionų gyventojų galės lengviau atsikvėpti. Ir, pavyzdžiui, pasigėrėti sustingusio garsiojo Niagaros krioklio nuotraukomis, kurias skelbia „Reuters“.

Dėl didžiulio šalčio Niagaros krioklys virto lediniu.<br>„Reuters“ nuotr.
Dėl didžiulio šalčio Niagaros krioklys virto lediniu.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

Jan 9, 2014, 1:20 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:37 PM

Nuotraukose matyti, kaip vandeningiausias krioklys Šiaurės Amerikoje, šniokščiantis ant Niagaros upės tarp JAV ir Kanados, tiesiog sustoja. Vanduo sušąla ore, dar nespėjęs pasiekti apačios.

Antradienis ties Niagaros kriokliu buvo pati šalčiausia šio arktinio periodo diena. Čia temperatūra vienu metu tesiekė 17 laipsnių šalčio, o dėl pakilusio vėjo atrodė, kad spaudžia 28 laipsnių šaltis.

Turistų šaltis neišgąsdino. Dešimtys jų plūdo ant specialių pakylų virš krioklio, kad galėtų įamžinti įspūdingus vaizdus fotoaparatais, kol šalčio banga iš Šiaurės Amerikos dar nepasitraukė. O taip atsitiks jau savaitės pabaigoje, kai atšils iki 5-10 laipsnių.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.