Ataka rūgštimi – praturtėti siekiančios merginos plano dalis?

Ar 21-erių Naomi Oni galėjo surengti savo pačios užpuolimą? Toks klausimas keliamas Jungtinėje Karalystėje. Esą apipylimas sieros rūgštimi buvo merginos schemos, sukurtos praturtėti ir išgarsėti, dalis, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „Daily Mail“ informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 10, 2014, 7:00 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:56 PM

Tiesa, tokią versiją kelia draugės užpuolimu kaltinamos Mary Konye, kuriai taip pat 21-eri, advokatai.

Britus sukrėtęs nusikaltimas buvo įvykdytas 2012 metų gruodžio 30-ąją, kai apatinio trikotažo „Victoria’s Secret“ parduotuvėje Rytų Londone dirbusi N.Oni keliavo iš darbo namo.

Stebėjimo kameros užfiksavo, kaip auką viename Rytų Londono rajone seka musulmonišku šydu prisidengusi moteris. Ji esą vėliau apipylė N.Oni sieros rūgštimi, sužalodama auką visam gyvenimui.

„Ar aš blogas žmogus? Kodėl man tai nutiko? Aš sunkiai dirbu. Niekas nenorės manęs vesti“, – po atakos išgyvenimais dalijosi N.Oni.

Tuometė jos draugė M.Konye prisipažįsta tą dieną pasislėpusi po nikabu, dengiančiu visą kūną, išskyrus akis, ir sekusi N.Oni. Tačiau kaltinamoji neigia apipylusi draugę sieros rūgštimi.

Priešingai, M.Konye teisme tvirtina, kad auka rūgštimi nusiplikė pati, nes norėjo išgarsėti – kaip buvęs modelis Kate Piper, kuriai dabar 30 metų. Ją buvęs vaikinas nuplikė rūgštimi 2008-ųjų kovą.

Viena akimi apakusi K.Piper vėliau nutarė apie savo išgyvenimus kalbėti viešai, kad visuomenė daugiau sužinotų apie tokius atvejus kaip jos.

Apie K.Piper sukurtas dokumentinis filmas, kelios laidos, milžiniško populiarumo sulaukė jos autobiografija ir komentarų skiltis viename žurnale.

Anot kaltinamosios gynėjų, N.Oni esą prieš nusikaltimą ne tik prašė M.Konye apsimesti jos persekiotoja, bet ir apipilti ją rūgštimi. Tačiau įtariamoji esą atsisakė įgyvendinti antrąją plano dalį, o tuomet N.Oni rūgštimi neva apsipylusi pati.

N.Oni šią versiją neigia. Kaip ir tai, kad ji buvo „apsėsta“ K.Piper istorijos ir minties apie plastines operacijas, nors jos paieškų kompiuteriu istorija rodo priešingai.

Teisme paaiškėjo, jog N.Oni ir M.Konye buvo susipykusios 2011-aisiais dėl to, kad pastaroji siuntinėjo žinutes N.Oni vaikinui. Per konfliktą draugės įžeidinėjo viena kitą dėl išvaizdos.

„Ji sakė, kad buvo taip supykusi, jog norėjo mane apipilti rūgštimi, tačiau draugė patarė to nedaryti. Ši jai pasakiusi: „Tai kvaila, gali dėl to sėsti į kalėjimą“, – pasakojo N.Oni.

Prieš ataką M.Konye socialiniame tinkle paviešino vieno siaubo filmo herojaus nuotrauką ir parašė: „Geriau nepykdyk manęs, nes padarysiu, kad tavo veidas atrodytų taip.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.