M.Chodorkovskis nuvykęs į Izraelį susitiko su buvusiais partneriais

Buvęs Rusijos naftos giganto vadovas ir kalinys Michailas Chodorkovskis šiuo metu yra Izraelyje, pranešė vietinis finansų laikraštis „Calcalist“. Laikraščio žiniomis, M.Chodorkovskis susitiko su kai kuriais buvusiais verslo partneriais, tarp jų Leonidu Nevzlinu ir Vladimiru Dubovu, rašo newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-10 10:01, atnaujinta 2018-02-17 17:50

Kaip rašo Izraelio laikraštis, šie partneriai „sugebėjo išvažiuoti į Izraelį iki jo (Chodorkovskio) arešto ir iš toli smerkė Chodorkovskio, tapusio garsiausiu Rusijos kaliniu ir prezidento Vladimiro Putino politinių oponentų persekiojimo simboliu, politinį persekiojimą“.

Daugiau M.Chodorkovskio vizito detalių Izraelis nepateikia. L.Nevzlino spaudos atstovas žurnalistams pareiškė, kad M.Chodorkovskis šioje šalyje interviu nedavė ir kol kas nesiruošia.

Pats L.Nevzlinas Rusijoje nuteistas įkalinimui iki gyvos galvos ir dar šešeriems metams papildomai. Jis gyvena Izraelyje nuo 2003 m. V.Dubovas buvo už akių nuteistas 8 metams. Advokato Boriso Gruzdo teigimu, Izraelyje jis gyvena nuo 1998 m.

L.Nevzlinas ir M.Dubovas nuo 2011 m. yra tarp beveik dviejų dešimčių buvusių M.Chodorkovskio kompanijos aukštų vadovų ir akcininkų, kuriems Rusija yra paskelbusi tarptautinę paiešką dėl vadinamosios „Jukos“ bylos.

M.Chodorkovskis į Izraelį atvyko greičiausiai iš Šveicarijos, kur gyvena jo žmona ir vaikai ir kur jis pats nuvažiavo mažiau nei prieš savaitę. Iki tol jis buvo Vokietijoje. Į Vokietiją jis atskrido iš karto, kai tik V.Putinas suteikė jam malonę, 2013 m. gruodžio 20 d. Kalėjime M.Chodorkovskis praleido 10 metų.

Apie planus susitikti su L.Nevzlinu M.Chodorkovskis pareiškė jau pirmosiomis dienomis po išėjimo į laisvę. Buvo rašoma, kad jis planavo aiškintis, koks buvo Romano Abramovičiaus vaidmuo sunaikinant „Jukos“. 2005 m. L.Nevzlinas žiniasklaidai teigė, kad R.Abramovičius pasinaudojo M.Chodorkovskio areštu ir, esą, buvo naftos kompanijos padalijimo įkvėpėju. R.Abramovičiaus atstovai pareiškė, kad tokios pretenzijos – viso labo „fantazija“.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.