Oklahomoje įvykdyta antroji šiais metais egzekucija

Oklahomoje vienam

Oklahomoje vienam afroamerikiečiui, nuteistam už išpuolį, per kurį beisbolo lazda buvo mirtinai uždaužytas vienos parduotuvės vadybininkas.<br>AP nuotr.
Oklahomoje vienam afroamerikiečiui, nuteistam už išpuolį, per kurį beisbolo lazda buvo mirtinai uždaužytas vienos parduotuvės vadybininkas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jan 10, 2014, 10:19 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:43 PM

Šioje pietvakarinėje valstijoje gruodžio 17-ąją taip pat buvo įvykdyta paskutinė egzekucija Jungtinėse Valstijose 2013 metais, nurodė Mirties bausmių informacijos centras (DPIC), pridūręs, kad praeitais metais šalyje įvykdytos iš viso 39 egzekucijos.

38 metų Michaelo Lee Wilsono mirtis buvo konstatuota 18 val. 6 min. vietos (2 val. 6 min. Lietuvos) laiku Makalesterio kalėjime, Oklahomos kalėjimų tarnybos atstovas Jerry Massie sakė naujienų agentūrai AFP.

Paskutiniai kalinio žodžiai buvo: „Tenoriu pasakyti – myliu visus; laisvė yra laisvė.“

„Myliu pasaulį – mylėkit mano dukras vietoje manęs. Visada jūsų ilgėsiuosi. Jaučiu, kaip visas mano kūnas dega“, – pridūrė jis.

M.L.Wilsonas tapo trečiuoju žmogumi, kuriam buvo įvykdyta egzekucija dėl parduotuvės vadybininko Richardo Yosto nužudymo. Jo sudaužytas kūnas buvo rastas šaldytuve viename prekybos centre Talsos mieste 1995-ųjų vasarį.

Dviem M.L.Wilsono bendrininkams mirties bausmės buvo įvykdytos 2009 ir 2011 metais. Trečiasis, kuris nusikaltimo metu buvo nepilnametis, šiuo metu atlieka laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę.

Oklahomoje buvo įvykdytos 109 egzekucijos iš 1 361, įvykdytos Jungtinėse Valstijose po to, kai 1976 metais šalyje buvo atkurta mirties bausmė, nurodė DPIC.

Egzekucijų skaičius stabiliai mažėjo nuo jų piko 1999 metais, kai mirties bausmė buvo įvykdyta 98 žmonėms.

Pirmoji šiais metais Jungtinėse Valstijose mirties bausmė buvo įvykdyta antradienį Floridoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.