Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Afrikoje krikščionis kanibalas graužė musulmono koją

Kol Lietuva svarsto ar siųsti karius į Prancūzijos vadovaujamą Jungtinių Tautų misiją Centrinės Afrikos Respublikoje (CAR), šioje Afrikos šalyje tęsiasi šiurpūs susidūrimai. Vienas vyras britų transliuotojui BBC prisipažino uždaužęs musulmoną lazdomis, padegęs, o tada ragavęs keptos žmogienos.

Centrinės Afrikos Respublikoje smurtas nusinešė jau daugiau nei 1 tūkst. gyvybių.<br>AP nuotr.
Centrinės Afrikos Respublikoje smurtas nusinešė jau daugiau nei 1 tūkst. gyvybių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 13, 2014, 10:56 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:12 PM

Krikščonių dominuojamoje šalyje etninio smurto protrūkiai nuo praėjusio gruodžio jau pareikalavo tūkstančio gyvybių. Krikščioniškų ir musulmoniškų grupuočių susidūrimai pasižymi ypatingu žiaurumu, o šalyje jau yra dislokuotos ir taiką įvesti mėgina Prancūzijos pajėgos.

Prie šių Paryžius kviečia prisijungti ir kitų šalių, tarp jų ir Lietuvos karius. Tačiau CAR lietuvių lauktų išties niūri aplinka. Antai vyras, kuris BBC žurnalistams prisistatė „Pasiutusiu šunimi“ teigė, kad kitą žmogų valgė siekdamas keršto už nužudytus savo šeimos narius.

Vienos įsiutusios krikščionių minios atakos metu „Pasiutęs šuo“ šalies sostinėje Bangui puolė įtariamus savo nėščios žmonos ir jos sesers žudikus. Pasekęs jis vieną vyrą išvilko iš autobuso, uždaužė jį lazda, subadė peiliu, padegė. O tada prasidėjo kanibalizmo seansas, kurio metu „Pasiutęs šuo“ apgraužė nužudyto vyro koją.

CAR kanibalizmo atvejai yra reti, tačiau daugelis vietos gyventojų tiki magija ir burtais, o nešiotis amuletą su žmogaus kūno dalele nėra neįprasta.

Parengė Vaidas Saldžiūnas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.