Kambodža atsisakė Rusijai išduoti S.Polonskį

Rusijoje dėl kaltinimų pinigų iššvaistymu ieškomas verslo magnatas Sergejus Polonskis paleistas į laisvę po to, kai Kambodža atsisakė jį išduoti Maskvai, jo advokatą citavo naujienų agentūra RAPSI, kuria remiasi „RIA Novosti“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 13, 2014, 10:00 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:17 PM

Kambodžos teismas nurodė paleisti į laisvę S.Polonskį, kuris nuo arešto lapkričio mėnesį buvo laikomas sugriežtinto saugumo kalėjime, informavo jo advokatas Aleksandras Karabanovas.

Buvęs vienas turtingiausių Rusijos žmonių S.Polonskis buvo apkaltintas už akių daugiau nei 5,7 mlrd. rublių (177,5 mln. JAV dolerių) iš investuotojų iššvaistymu vykdant prabangių gyvenamųjų pastatų statybų projektą Maskvoje.

Kambodžos generalinės prokuratūros šaltinis pirmadienį sakė „RIA Novosti“, kad Rusijos prašymas dėl ekstradicijos atmestas, nes S.Polonskis Kambodžoje vis dar kaltinamas pagrobimu. Kaltinimai susiję su prieš metus įvykusiu incidentu laive, kuriame rusų grupė šventė Naujuosius metus.

Savaitgalį buvo pranešta, kad Kambodžos prokurorai nutraukė bylą prieš S.Polonskį.

S.Polonskis 2013 metais dėl minėtų kaltinimų tris mėnesius praleido už grotų Kambodžoje. Paleistas už užstatą, jis išvyko į Izraelį, kur siekė šalies pilietybės, norėdamas apsisaugoti nuo ekstradicijos į Rusiją. Tačiau netrukus jis vėl grįžo į Kambodžą ir lapkritį antrą kartą buvo sulaikytas ir įkalintas sostinėje Pnompenyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.