Kinijoje per sprogimą nelegaliuose lošimo namuose žuvo 14 žmonių

Pietų Kinijoje pirmadienį per

Sprogimas įvyko maždaug 14 val. 30 min. vietos.<br>AP nuotr.
Sprogimas įvyko maždaug 14 val. 30 min. vietos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 13, 2014, 4:21 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:47 PM

Sprogimas įvyko maždaug 14 val. 30 min. vietos (8 val. 30 min Lietuvos) laiku skurdžios pietinės Guidžou provincijos Kailio miesto pakraštyje. Apie tai pranešė dienraštis „People's Daily“ ir naujienų agentūra „Xinhua“.

Kol kas įvykio priežastys tiriamos, tačiau policijos pareigūnai mano, kad sprogimas buvo organizuotas ir dėl jo pradeda baudžiamąjį tyrimą, rašo laikraštis.

Kinijoje azartiniai žaidimai yra uždrausti, todėl joje veikiantys nelegalūs lošimo namai dažniausiai būna susiję su organizuotomis nusikaltėlių grupuotėmis. Ginklai šalyje taip yra griežtai kontroliuojami, tad nusikaltėliams belieka rinktis namų gamybos sprogmenis.

Sprogimai kartais kyla ir dėl neteisėtai arba nesaugiai laikomų fejerverkų, kurių paklausa labai išauga artėjant kinų Naujiesiems Metams, kurie šiemet bus švenčiami sausio 31 dieną.

Pastaraisiais metais Kinija mėgina dar labiau sugriežtinti parako ir kitų medžiagų, iš kurių gali būti gaminami sprogmenys, kontrolę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.