M.Kalašnikovas prieš mirtį parašė patriarchui Kirilui atgailos laišką

Legendinis ginklų konstruktorius, automato AK-47 kūrėjas Michailas Kalašnikovas, miręs praėjusių metų gruodžio mėnesį, likus pusmečiui iki mirties parašė Maskvos ir visos Rusios patriarchui Kirilui atgailos laišką.

Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt

Jan 13, 2014, 10:51 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:12 PM

Jame, laikraščio „Izvestija“ duomenimis, konstruktorius dalijasi su Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovu dvasiniais išgyvenimais ir abejonėmis dėl savo atsakomybės už žmonių, nužudytų jo sukurtu automatu, žūtį.

„Mano širdies skausmas nepakeliamas, vienas ir tas pats neišsprendžiamas klausimas: jeigu mano automatas atiminėjo žmonėms gyvybę, tai ir aš, Michailas Kalašnikovas, devyniasdešimt trejų metų amžiaus, valstietės sūnus, krikščionis ir stačiatikis, esu kaltas dėl žmonių, tegul net ir priešų, mirties?“ – cituoja M.Kalašnikovą leidinys.

Laiške jis taip pat dalijasi mintimis apie savo šalies ir žmonijos likimą.

Patriarcho Kirilo spaudos sekretorius Aleksandras Volkovas laikraščiui pranešė, kad patriarchas gavo M.Kalašnikovo laišką ir netgi parašė atsakymą.

Pasak A.Volkovo, Rusijos stačiatikių bažnyčios pozicija dėl automato konstruktoriaus atsakomybės už žmonių žūtį labai aiški – kai ginklas padeda ginti Tėvynę, Bažnyčia remia ir jo kūrėjus, ir kariškius, kurie jį naudoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?