Su narkotikų mafija kovojantys gyventojai užėmė miestelį

Grupė gyventojų, kovojančių

Naujosios Italijos miestelyje po užėmimo federalinių policijos dalinių nebuvo matyti.<br>AP nuotr.
Naujosios Italijos miestelyje po užėmimo federalinių policijos dalinių nebuvo matyti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 13, 2014, 4:51 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:47 PM

Sekmadienio rytą maždaug 100 ginkluotų asmenų, susibūrusių į savisaugos būrį, įsiveržė į Naujosios Italijos miestelį ir nuginklavo vietinį policijos postą. Įvykio vietoje girdėjosi šūviai, įtariama, kad susišaudymas kilo tarp nusikaltėlių ir įsiveržėlių. Gyventojai į savisaugos būrius ėmė vienytis teigdami, kad policija ir kariuomenė nesugeba užtikrinti teisingumo ir apsaugoti taikius gyventojus. Tokie būriai veikia keliose Meksikos valstijose, kur „Tamplierių“ gauja dėl įtakos kovoja su „Naujosios kartos“ narkotikų karteliu. Grupės atstovų teigimu, jie pamažu juda link Apacingano miesto, kur kaip įtariama yra „Tamplierių“ gaujos vadavietė.

„Associated Press“ duomenimis, Naujosios Italijos miestelyje po užėmimo federalinių policijos dalinių nebuvo matyti.

Panašaus įvykio metu Parakuaro miestelyje vietiniai gyventojai iš pradžių parėmė savisaugos būrio iniciatyvą, tačiau vėliau sukilo ir ėmė padeginėti linčiuotojų automobilius.

Savisaugos būriai kartais kaltinami palaikantys „Naujosios kartos“ nusikaltėlių grupuotę, tačiau patys linčiuotojai tokią informaciją neigia.

Korespondentų teigimu, savavališkas teisingumo vykdymas vakarinėse Meksikos valstijose bus pagrindinis iššūkis prezidentui Enrique Pena Nieto, kuris pernai išrinktas už pažadus pakelti šalies ekonomiką ir sumažinti smurtą.

Daugiau kaip 70 tūkst. žmonių per pastaruosius šešerius metus Meksikoje žuvo dėl narkotikų mafijos kovų ir įtakos zonų dalybų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.