Azerbaidžane opozicijos aktyvistas nuteistas kalėti šešerius metus

Azerbaidžano teismas opozicijos

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 14, 2014, 2:44 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:41 PM

Yadigaras Sadigovas, opozicinės partijos „Lygybė“ (Musavat) vadovybės patarėjas, pirmadienį buvo pripažintas kaltu sumušęs neįgalų armijos veteraną. Nuosprendį paskelbė teismas pietiniame Lankarano mieste.

Opozicijos aktyvistai šį teismo sprendimą pavadino politiškai motyvuotu, o Y.Sadigovo advokatas pareiškė, kad prokuratūrai nepavyko įrodyti jo ginamojo kaltės.

„Nė vienas iš liudininkų, pasirodžiusių teisme, negalėjo prisiminti, kur vyko tos tariamos muštynės“, – sakė Khalidas Bagirovas.

Y.Sadigovas yra vienas iš virtinės opozicijos aktyvistų, pasiųstų už grotų per teismo procesus, kuriuos teisių gynimo organizacijos vadina Azerbaidžano vyriausybės vykdomu susidorojimu su savo kritikais.

Veiksmai prieš opoziciją dar sustiprėjo po autoritarinio šalies lyderio Ilhamo Aliyevo triuškinamo perrinkimo trečiai kadencijai pernai spalį vykusiuose rinkimuose.

I.Aliyevas tuose rinkimuose, kuriuos sukritikavo Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO), gavo 85 proc. balsų.

Bet kokios nepaklusnumo apraiškos Azerbaidžane yra griežtai malšinamos. Žmogaus teisių organizacijos kaltina valdžią prieš praėjusių metų rinkimus pagal išgalvotus kaltinimus pasiuntus už grotų dešimtis vyriausybės kritikų.

51 metų I.Aliyevas atėjo į valdžią 2003 metais, mirus jo tėvui Heydarui Aliyevui – buvusiam Sovietų Sąjungos KGB karininkui ir vienam iš komunistinio režimo šulų, vadovavusiam naftos turtingam Azebaidžanui ankstesnius 10 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.