B.Obama ieško kelių į Teheraną

JAV prezidentas Barackas

„Aš teikiu pirmenybę taikai ir diplomatijai“, - žurnalistams Ovaliniame kabinete sakė B.Obama.<br>AP nuotr.
„Aš teikiu pirmenybę taikai ir diplomatijai“, - žurnalistams Ovaliniame kabinete sakė B.Obama.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 14, 2014, 9:48 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:10 PM

B.Obama sakė, kad pusei metų sudarytas paktas, kuris buvo pasiektas savaitgalį ir kuris turi įsigalioti sausio 20 dieną, suteikia galimybę Iranui palaikyti geresnius santykius su išoriniu pasauliu po dešimtmečius trukusio didelio antagonizmo su Jungtinėmis Valstijomis.

Tačiau prezidentas nurodė, jog jei Iranas nesilaikys susitarimo, pagal kurį įšaldomi kai kurie jo branduolinės programos aspektai mainais į ribotą sankcijų sušvelninimą, jis pritarsiąs naujoms baudžiamosioms priemonėms, kad Teheranas neįsigytų branduolinių ginklų.

„Aš teikiu pirmenybę taikai ir diplomatijai“, - žurnalistams Ovaliniame kabinete sakė B.Obama.

„Tai viena priežasčių, kodėl nusiunčiau žinią Kongresui, kad dabar ne laikas mums įvesti naujas sankcijas. Mes norime suteikti diplomatijai šansą ir suteikti taikai šansą“, - sakė prezidentas.

Anksčiau Baltieji rūmai perspėjo, kad B.Obama vetuos bet kokį Kongreso priimtą įstatymo projektą dėl naujų sankcijų Iranui, nes nuogąstaujama, kad jos galėtų paskatinti Teheraną pasitraukti iš derybų ar pakirsti iraniečių derybininkų pozicijas tarp režimo konservatorių pačiame Irane.

Tačiau daugėja ženklų, kad abiejų partijų pritarimas šiam įstatymo projektui gali artėti prie dviejų trečdalių daugumos, kuria būtų galima panaikinti tokį veto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.