Bankoke protestuotojai užblokavo ministerijas

Tailando vyriausybę bandantys

Protestuotojai kaltina Y.Shinawatrą esant savo brolio ir buvusio premjero marionete.<br>AP nuotr.
Protestuotojai kaltina Y.Shinawatrą esant savo brolio ir buvusio premjero marionete.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 14, 2014, 11:29 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:03 PM

Nors Bankoke vyrauja ramybė ir dešimtys tūkstančių protestuotojų yra šventinės nuotaikos, analitikai teigia, kad galimybių dėl taikaus krizės sprendimo mažėja.

„Prieš vyriausybę protestuojantiesiems intensyvinant veiksmus, smurto rizika didėja“, - teigiama Tarptautinės krizių grupės (ICG) pranešime.

Ministerijos ir centrinis bankas buvo priversti darbą tęsti netiesiogiai, nes Suthepo Thaugsubano vadovaujami protestuotojai neleido valstybės tarnautojams patekti į darbą.

„Per kitas ateinančias dvi ar tris dienas mes turime sustabdyti kiekvienos vyriausybės įstaigos darbą, - didelei šalininkų grupei sakė S.Thaugsubanas. - Jeigu mums nepavyks, sulaikysime ministrę pirmininkę Yingluck Shinawatrą ir kitus ministrus. Pradėsime nutraukdami vandens ir elektros tiekimą, užblokuosime jų namus. Siūlau jiems evakuoti savo vaikus“.

Siekdamos paralyžiuoti vyriausybės darbą, demonstrantų grupės antradienį iš septynių protesto stovyklaviečių žygiavo ministerijų, muitinės, žemėtvarkos agentūros ir kitų valstybės įstaigų link.

Grupė, susijusi su S.Thaugsubano Liaudies demokratinių reformų komitetu, pagrasino šturmuoti fondų biržą. Grupės lyderis Nitithornas Lamlua teigė pirmadienį, kad fondų birža reprezentuoja „iškreiptą kapitalistinę sistemą, kuri atvėrė kelią Thaksinui Shinawatrai tapti milijardieriumi“.

Protestuotojai kaltina Y.Shinawatrą esant savo brolio ir buvusio premjero T.Shinawatros marionete. Jis 2006-aisiais kariuomenės buvo nušalintas nuo valdžios ir vėliau nuteistas už korupciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.