Kim Jong-unas į nužudyto dėdės postą įtaisė savo seserį

Šiaurės Korėjos vadovo Kim Jong-uno jaunesnioji sesuo nuo šiol bus atsakinga už šalies finansus. Ji šiose pareigose pakeis vado dėdę, kuriam pernai gruodį buvo įvykdyta mirties bausmė. Brolis paskyrė Kim Yo-jong vadovauti 54-ajam Darbo partijos skyriui, kurio veiklą anksčiau kontroliavo Jang Sung-taekas, rašo newsru.com, remdamasis Pietų Korėjos laikraščiu „Chosun Ilbo“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2014, 11:18 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:03 PM

Darbo partijos departamentas, kuriam vadovaus Šiaurės Korėjos vado sesuo, atsakingas už elektros, anglies, kuro, drabužių ir kitų pirmojo būtinumo dalykų tiekimą Korėjos liaudies armijai. Pradžioje tiekimu rūpinosi Gynybos ministerija, bet kai Kim Jong Unas 2012 m. atstatydino armijos štabo viršininką Ri Yong-ho, žinyba buvo atiduota Darbo partijos kontrolei.

Laikraščio žiniomis, neseniai vicemaršalas paprašė Kim Jong-uno grąžinti tiekimo departamentą armijai, kad jie galėtų įsigyti kiniškų naikintuvų, bet jo prašymas buvo atmestas. Vietoj to kariškiams buvo perduota apie 30 prekybinių kompanijų, kurios anksčiau buvo Šiaurės Korėjos ministrų kabineto žinioje.

Pasak šaltinio, Kim Yo-jong kontrolius ir banką „Taesong“, Unifikavimo ir plėtros banką, turistinius, geležinkelio ir kitus projektus, kurių dalį anksčiau valdė Kim Jong-uno teta Kim Kyong-hui.

Praėjusią savaitę pranešta, kad 67 metų Jang Sung-taeko našlė yra komoje po sudėtingos operacijos. Anksčiau sklido gandai apie jos savižudybę.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.