Kinijoje akušerė už prekybą kūdikiais nuteista mirties bausme

Kinijoje akušerei už naujagimių

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 14, 2014, 10:46 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 2:03 PM

Zhang Shuxia, kuri dirbo Šansi motinų ir vaikų priežiūros ligoninėje, buvo pripažinta kalta dėl septynių kūdikių vagystės ir pardavimo Fupinge, Šansi provincijoje, teigiama teismo verdikte.

Gydytoja sakė tėvams, kad jų kūdikiai sirgo sunkiomis ligomis, ir įtikino juos atsisakyti jų. Moteriai skirta mirties bausmė su dvejų metų nuosprendžio vykdymo atidėjimu.

Zhang Shuxia nuo 2011-ųjų lapkričio iki 2013-ųjų liepos prekiautojams vaikais pardavė septynis kūdikius, įskaitant dvynių porą. Šeši kūdikiai buvo išgelbėti, viena mergaitė neišgyveno, teigiama antradienį Veinano tarpinio liaudies teismo tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Pagal griežtą Kinijos gyventojų kontrolės politiką, dauguma porų gali turėti tik vieną vaiką. Šio mėnesio pradžioje Kinijos valdžia sušvelnino vieno vaiko politiką. Nuo šiol poroms, kurių vienas iš tėvų yra kilęs iš vieno vaiko šeimos, leidžiama susilaukti dviejų kūdikių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.