Žaidžiant šachmatais kilęs ginčas baigėsi bandymu suvalgyti širdį

Žaidimas šachmatais kartais gali būti mirtinai pavojingas. Tuo įsitikino Airija, kurią savaitgalį sukrėtė žiauri žmogžudystė.

Daugiau nuotraukų (1)

The Independent, BBC ir lrytas.lt inf.

Jan 14, 2014, 4:47 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:26 PM

Šiaurinėje Dublino miesto dalyje šachmatais susėdo žaisti 39-erių Tomas O’Gormanas ir jo nuomininkas italas Saverio Bellante'as, kuriam 34-eri.

Vyrai, kaip įtariama, per žaidimą susiginčijo dėl ėjimo. Konfliktas išaugo tiek, kad atvykusi į namus policija rado T.O’Gormaną mirtinai subadytą peiliu ir primuštą svarmeniu.

Pareigūnus sekmadienį anksti ryte iškvietė pats S.Bellante'as, kuris policijai prisipažino ne tik sumaitojęs airio kūną, bet ir bandęs suvalgyti jo širdį.

Tačiau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad trūksta nužudytojo plaučių dalies, o jo širdis nepaliesta.

S.Bellante'ui jau pateikti kaltinimai ir jis pripažino savo kaltę.

Iš Sicilijos kilęs įtariamasis pirmadienį pasirodė teisme be advokatų, nes nori pats save atstovauti. Jis taip pat atsisakė valstybės finansuojamos teisininkų pagalbos.

Teisėjas Davidas McHughas iki kito teismo posėdžio, kuris vyks penktadienį, nurodė įvertinti kaltinamojo psichinę būklę.

S.Bellante'as pastaruosius dvejus metus dirbo Dubline, vienoje farmacinėje kompanijoje. Jis ėmė nuomotis būstą iš T. O’Gormano po pastarojo motinos mirties 2012-aisiais.

T. O’Gormanas, kuris nebuvo vedęs, nuolat prisidėdavo prie Airijoje įkurto Ionos instituto – konservatyvių katalikų grupės, kuri kovoja prieš tos pačios lyties asmenų santuokas ir abortus, veiklos.

Anksčiau nužudytasis dirbo žurnalistu katalikų laikraštyje „The Voice Today“.

„Jis turėjo nuomonę daugeliu klausimų ir mėgo gerą diskusiją“, -- apie auką kalbėjo Ionos instituto direktorius Davidas Quinnas.

Parengė Jurgita Žilinskaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.