Pasiklydusią danų turistę Delyje išžagino gauja vyrų (papildyta)

Indijos policija trečiadienį

Daugiau nuotraukų (1)

ITAR-TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 15, 2014, 8:25 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 12:53 PM

Moteris antradienio pavakarę paklausė įtariamųjų kelio, norėdama grįžti į savo viešbutį judriame Naujojo Delio Pahargandžo rajone, kur apsistoja daug su kuprinėmis keliaujančių turistų. Pranešama, kad moteris keliavo iš vieno muziejaus.

Šeši peiliais ginkluoti vyrai užpuolė ir apiplėšė auką, kuri keliavo viena ir kuri Delyje buvo nuo pirmadienio. Į sostinę ji atvyko aplankiusi Tadž Mahal mauzoliejų, sakė policininkai ir jos viešbučio registratūros darbuotojas.

„Sulaikėme grupę vyrų ir apklausiame juos dėl to incidento“, - sakė specialusis policijos komisaras Deepakas Mishra.

„Moteris apie užpuolimą pranešė policijai ir mes atliekame tyrimą. Ji atsisakė atlikti medicininę apžiūrą, (kad būtų patvirtintas išžaginimo faktas), - sakė D.Mishra. - Jie taip pat pasiėmė jos mobilųjį telefoną, kitus daiktus ir pinigus eurais“.

Šis turistės užpuolimas vos už kelių minučių kelio nuo Connaughto (Konoto) aikštės sostinės širdyje yra dar vienas toks nusikaltimas prieš užsienietes Indijoje ir dar kartą kelia klausimų dėl moterų saugumo antroje pagal gyventojų skaičių pasaulio valstybėje.

D.Mishra atsisakė tiksliai nurodyti, kiek vyrų buvo sulaikyta dėl to įtariamo grupinio išžaginimo Steit Entri gatvėje priešais Naujojo Delio geležinkelio stotį, bet vietos žiniasklaida praneša apie 15 sulaikytųjų.

„Auka akivaizdžiai patyrė traumą, bet vis tiek galėjo prisiminti visą nusikaltimo eigą“, - AFP sakė kitas tyrime dalyvaujantis pareigūnas, kuris nesutiko skelbti savo pavardės.

Nukentėjusios turistės viešbučio registratūros darbuotojas Kuldeepas Singhas sakė, kad ta moteris atrodė rami, kai maždaug 20 val. 30 min. (17 val. Lietuvos laiku) grįžo, bet paskui pasipasakojo kitam keliautojui.

Anksčiau šį mėnesį taksi vairuotojas, kaip įtariama, narkotikais apsvaigino ir išžagino lenkę, kurią su jos dvejų metų dukra vežė į Delį.

Praėjusį mėnesį Indija paminėjo studentės, kurią sostinės autobuse išžagino ir žiauriai sužalojo keli vyrai, mirties pirmąsias metines. Tas nusikaltimas sukrėtė visą šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.