Filipinuose išaiškintas tarptautinis pedofilų tinklas

Filipinuose išaiškintas tarptautinis pedofilų tinklas. Jo nariai kaltinami už pinigus

Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 16, 2014, 5:30 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:01 AM

Po kelis mėnesius trukusio tyrimo dvylikoje šalių suimti 39 įtariamieji, tarp jų - 17 britų ir 3 australai. Išlaisvinta 15 vaikų, kurių amžius - nuo 6 iki 15 metų. Dalį jų išnaudojo jų pačių tėvai.

Tarptautinio tinklo pėdsakus tyrėjai užčiuopė 2012-aisiais, kai vieno brito kompiuteryje rado daugybę vaikų pornografijos nuotraukų. Šis vyras ir vienas jo bendrininkas jau nuteisti ilgomis kalinimo bausmėmis.

Dauguma per operaciją „Endeavour“ („Pastangos“) suimtų asmenų yra klientai; vaikų seksualinį išnaudojimą organizavo 11 Filipinuose sulaikytų įtariamųjų.

Filipinų policijos duomenimis, tarp pastarųjų yra sutuoktinių pora, prie įjungtos interneto kameros seksualiai išnaudojusi tris savo mažamečius vaikus. Už „seansą“ ji iš klientų prašė maždaug 73 eurų. Minėti trys vaikai ir dar 12 jų likimo brolių apgyvendinti vaikų namuose.

Pasak Filipinų žinybų, tokia nusikalstamumo rūšis šalyje yra tapusi „didžiule problema“. Didelis skurdas daugelį vaikų ir jaunuolių verčia imtis prostitucijos arba darbo vadinamosiose „kibernetinio sekso būdelėse“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.