Latvijoje įgriuvo dar vienos „Maxima“ parduotuvės lubos (papildyta)

Dar nespėjus užmiršti lapkričio pabaigoje Rygoje įvykusios tragedijos, sausio 15 dienos vakare Latvijoje įgriuvo dar vienos „Maxima“ parduotuvės lubos. Tai nutiko Valmieros mieste.

Dar nespėjus užmiršti lapkričio pabaigoje Rygoje įvykusios tragedijos, sausio 15 dienos vakare Latvijoje įgriuvo dar vienos „Maxima“ parduotuvės lubos.<br>AP nuotr. iš archyvo.
Dar nespėjus užmiršti lapkričio pabaigoje Rygoje įvykusios tragedijos, sausio 15 dienos vakare Latvijoje įgriuvo dar vienos „Maxima“ parduotuvės lubos.<br>AP nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2014, 11:47 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:27 AM

Pirmasis įgriuvimas užfiksuotas apie 15 val. 20 min., antrasis – apie 20 val. 20 min., praneša Latvijos žiniasklaida.

Valmieros gelbėtojai išreiškė nuostabą, kad taip atsitiko. Žadama tirti įvykio aplinkybes.

Pagalbos tarnyboms apie įvykį net nebuvo pranešta.

Kitą dieną Valmieros „Maxima“ direktorius Aigaras Pulle informavo, kad G. Apina gatvėje esančioje parduotuvėje trečiadienį vakare nukrito lengvos pakabinamos lubos 40 kv. m plote.

Aukų nėra.

Pirkėjas nuvertė stendą

Lubos nukrito ne virš parduotuvės patalpų, o virš koridoriaus, jungiančio skirtingas parduotuves, taip pat piceriją „Čili Pica“.

„Maxima Latvija” komunikacijos vadovas Janis Beseris portalui lrytas.lt aiškino, kad įvykis Valmieros miesto G. Apinos g. esančioje MAXIMA XX parduotuvėje atsitiko, kai sausio 15 d. vienas iš parduotuvės klientų užkasinėje zonoje atsitrenkė į nuomininko stiklinę pertvarą. Dėl šios priežasties nukrito nuomininko reklaminė iškaba, kuri krisdama nugriovė 2 kv. m lengvos konstrukcijos pakabinamų lubų.  

Iškart po įvykio parduotuvės apsaugos darbuotojai aptvėrė įvykio vietą ir iškvietė techninę pagalbą. Taip pat buvo uždarytos netoliese esančios nuomininkų parduotuvės, siekiant užtikrinti, kad jų lankytojams nekiltų jokios grėsmės.

Atvykę techninės pagalbos tarnybų darbuotojai aptvertoje teritorijoje pradėjo pakabinamų lubų remonto darbus, įvertinę situaciją, nusprendė pakabinamas lubas išmontuoti. Pradėjus išmontavimo darbus, aptvertoje teritorijoje subyrėjo dar viena lengvos konstrukcijos dekoratyvinių pakabinamų lubų dalis.   

Kadangi buvo vykdomi lokalūs remonto darbai ir tai buvo daroma aptvertoje teritorijoje, į valstybines gelbėjimo tarnybas nebuvo kreiptasi.  

Minėto įvykio metu žmonės nenukentėjo. Kadangi jokios grėsmės nustatyta nebuvo, o lubų remontas vyko aptvertoje teritorijoje, parduotuvė veiklos nesustabdė.

Neužsimiršo tragedija

Latviją supurčiusi tragedija Rygoje, Zuolitūdės rajone, įvyko lapkričio 21 dienos vakarą. 54 žmonės žuvo, kelios dešimtys sužeisti. 16 Rygos vaikų neteko vieno, o 3 - ir abiejų savo tėvų.

 Latvijos kriminalinės policijos vadovas Andrejus Grišinas ataskaitą ruošiančio parlamentinio komiteto nariams pranešė, kad pareigūnai, atliekantys tyrimą dėl šios tragedijos, tebetiria tris galimas versijas.

Tyrimą atliekantys pareigūnai ieško galimų klaidų prekybos centro pastato projekto brėžiniuose, galimų statybos reikalavimų pažeidimų pirmajame ir antrajame projekto įgyvendinimo etape, aiškinasi dėl galimo prastesnės kokybės statybinių medžiagų panaudojimo statybų kaštams sumažinti. Taip pat peržiūrimi statybų procesą kontroliuojančių institucijų veiksmai, pastato statybų ir projektavimo stadijas bei eksploataciją tikrinusių pareigūnų veiksmai.

Yra žinoma, kad ant veikiančios parduotuvės stogo buvo vykdomi statybos darbai – įrengiamas žiemos sodas. Ant stogo buvo privežta daug juodžemio, dešimtys tonų trinkelių.

„Tyrėjai taip pat aiškinasi dėl galimų pastato operatoriaus nusikaltimų“, – sakė A.Grišinas ir pridūrė, kad vienas iš nagrinėjamų dalykų yra faktas, kad prekybos centre įrengta priešgaisrinė signalizacija buvo ne kartą įsijungusi dar prieš įgriūvant stogui.

Latvijos policijos vadovas Intas Kiužis anksčiau sakė, kad įtariamuosius dėl prekybos centro stogo griūties tikimasi išaiškinti per pirmąjį šių metų pusmetį.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.