Pekine dėl smogo uždarytos autostrados

Ketvirtadienio rytą Pekine dėl smogo buvo uždaryti automobilių keliai. Kaip praneša Kinijos naujienų agentūra „Xinhua“, uždarytos autostrados, vedančios į Šanchajų, Charbiną ir Pingu, kitos magistralės.

Smogas ėmė kauptis mieste trečiadienį, o naktį jo tankis toliau didėjo.<br>AP nuotr.
Smogas ėmė kauptis mieste trečiadienį, o naktį jo tankis toliau didėjo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 16, 2014, 8:47 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:45 AM

Smogas ėmė kauptis mieste trečiadienį, o naktį jo tankis toliau didėjo. Pasak Kinijos sostinės gyventojų, dėl tirštų dūmų gatvėse nematyti dangoraižių.

Kaip pranešė Pekino aplinkos apsaugos departamento darbuotojai, manoma, kad ketvirtadienį mieste matomumas bus mažesnis kaip 500 metrų. Oro užterštumas pasiekė geltonąjį lygį – t. y. antrąjį iš keturių pagal Kinijoje nustatytą skalę.

Didelis oro užterštumas yra nuolatinė Pekino problema. Kad sumažintų išmetamųjų dujų kiekį, miesto valdžia įvedė apribojimus automobilininkams šiokiadieniais. Be to, ji mėgina riboti netoliese esančių gamyklų darbą. Nors manoma, kad orą labiausiai teršia automobiliai ir pramonės įmonės, 2013 metų pabaigoje Kinijos sostinės vadovai taip pat davė nurodymą uždaryti šimtus šašlykinių gatvėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.