„Pussy Riot“ narės ištrūko į užsienį

Laimėtojai bus paskelbti šį šeštadienį.

Marija Aliochina ir Nadežda Tolokonikova mėgaujasi dėmesiu.<br>„Reuters“ nuotr.
Marija Aliochina ir Nadežda Tolokonikova mėgaujasi dėmesiu.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 17, 2014, 8:40 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:38 AM

Nadežda Tolokonikova ir Marija Aliochina pirmą kartą išvyko į užsienį nuo to laiko, kai praėjusį mėnesį išėjo į laisvę. Jos dalyvaus pirmojoje „Įžvalgios akies“ (Prudential Eye) apdovanojimų, kuriais bus pagerbiami kylantys Azijos artistai, įteikimo ceremonijoje.

N.Tolokonikovos vyras Piotras Verzilovas AFP sakė, kad jų abiejų darbas pateko į „trumpąjį“ pretendentų sąrašą. Apdovanojimų ceremonija įvyks Singapūre sausio 16-20 dienomis.

2012 metų vasarį penkios „Pussy Riot“ narės šokinėjo aplink pagrindinės Maskvos katedros altorių ir bandė sudainuoti „pankų maldą“, kurioje Dievo Motinos prašoma atimti valdžią iš Rusijos prezidento V.Putino.

Trijų grupės narių, tarp jų – N.Tolokonikovos ir M.Aliochinos, tapatybės buvo nustatytos ir jos buvo nuteistos dvejus metus kalėti už chuliganizmą iš religinės neapykantos.

31 metų Jekaterina Samucevič 2012 metų spalį buvo paleista su lygtine kalėjimo bausme.

Vaizdo medžiaga iš to pasirodymo, kurią grupė paskelbė internete, vėliau Rusijoje buvo uždrausta.

Tačiau šis klipas dabar yra nominuotas minėtam apdovanojimui drauge su kino Yang Yong Liango ir australų Badeno Pailthorpe'o bei Danielio Crookso darbais skaitmeninių ar vaizdo darbų kategorijoje, savo tinklalapyje paskelbė organizatoriai. Iš viso šie apdovanojimai bus penkių kategorijų.

Kiekvienos kategorijos laimėtojui bus įteiktas 20 tūkst. dolerių prizas, o bendras laimėtojas gaus dar 30 tūkst. dolerių ir galimybę eksponuoti savo darbą Saatchi galerijoje Londone, skelbia organizatoriai.

Laimėtojai bus paskelbti šį šeštadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.