Prancūzijos prezidentas apgaudinėjo sugyventinę V.Trierweiler dvejus metus

Prancūzų žurnalas „Closer“ paskelbė, kad šalies prezidentas Francois Hollande'as romantiškus santykius su aktore Julie Gayet palaiko dvejus metus. Poros romanas esą prasidėjo 2012-aisiais, per prezidento rinkimų kampaniją.

Daugiau nuotraukų (1)

BBC, AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 17, 2014, 10:11 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:33 AM

Praėjusią savaitę buvo paviešintos nuotraukos, kuriose matyti, kaip F.Hollande'as atvyksta pas J.Gayet į vieną butą, esantį šalia Eliziejaus rūmų.

Anot „Closer“ redakcijos, Prancūzijos prezidentas su 41-erių meiluže turėjo ir dar vieną slaptą susitikimų vietą – kitą Vakarų Paryžiuje esantį butą.

Leidinys tvirtina, kad pora kartu leido savaitgalius Pietų Prancūzijoje.

Be to, F.Hollande'as esą pernai išsisukinėjo nuo atostogų Graikijoje su oficialiąja savo gyvenimo drauge Valerie Trierweiler, kad galėtų keliauti su J.Gayet į Korezę.

V.Trierweiler, sužinojusi apie F.Hollande'o romaną, praėjusią savaitę atsigulė į ligoninę ir ten yra iki šiol.

Ketvirtadienį atstovas sakė, kad Prancūzijos pirmosios ponios būklė gerėja.

V.Trierweiler ligoninėje, kuri „ilsisi“, atsidūrė sausio 9 dieną, po to, kai „Closer“ pranešė apie F.Hollande'o ir J.Gayet romaną.

Žurnalas teigė, kad F.Hollande'as su motociklininko šalmu motoroleriu atvažiuodavo į vieną butą netoli prezidentūros rūmų susitikti su J.Gayet.

Šiuo pranešimu buvo pažeista prancūzų žiniasklaidos tradicija nekreipti dėmesio į viešų figūrų asmeninį gyvenimą.

F.Hollande'as antradienį pripažino, kad su V.Trierweiler išgyvena „skausmingus momentus“, ir sakė, jog klausimas dėl to, kas yra pirmoji Prancūzijos ponia, išaiškės iki vasario 11 dienos, kai jis išvyks valstybinio vizito į JAV.

„Galiu pasakyti, kad ponia Trierweiler vis dar yra ligoninėje ir (kad) jos gydytojai nuspręs, kada ji gali išeiti“, – telefonu AP sakė jos atstovas Patrice'as Biancone'as.

Pasak jo, V.Trierweiler būklė gerėja: „Ji jau ilsėjosi šešias dienas — tai, šiaip ar taip, nėra nereikšminga“.

Plačiau atstovas nekomentavo, bet, regis, užsiminė, kad F.Hollande'as ilgametės partnerės neaplankė.

„Visi lankymai buvo uždrausti, ... išskyrus šeimos narių, bet net ir šiuo atveju — tik jos sūnus“, – sakė P.Biancone'as, kuris nesutiko nurodyti, kuris iš V.Trierweiler trijų sūnų ją aplankė. V.Trierweiler vaikai yra iš jos ankstesnės santuokos.

P.Biancone'as taip pat nenurodė, kurioje ligoninėje ilsisi V.Trierweiler ir ar prezidentas tiesiogiai bendrauja su ja.

Atstovas priminė, kad tai – privatus reikalas.

Vis dėlto V. Trierweiler, regis, pasiryžusi ginti prezidentą. Pasirodžius pranešimams, kad F.Hollande'as neaplankė jos ligoninėje, ketvirtadienį ji pati paskambino žurnalistei ir paaiškino, kad gydytojai prašė prezidento jos nelankyti.

Bet F.Hollande'as jai esą atsiuntė gėlių ir šokolado.

Vienas F.Hollande'o biuro pareigūnas, kuris nesutiko skelbti savo pavardės, sakė, kad V.Trierweiler į ligoninę buvo paguldyta dėl „nervinio priepuolio“, kilusio sužinojus apie įtariamą romaną.

Tuo tarpu „Closer“ atstovė ketvirtadienį sakė, kad J.Gayet iškėlė žurnalui bylą dėl įtariamo kišimosi į privatumą. Žurnalas gavo teisinius dokumentus, kuriuose siekiama 54 tūkst. eurų kompensacijos ir kitų mokesčių, taip pat – bet kokio teismo sprendimo santraukos išspausdinimo pirmajame puslapyje.

Atstovė, kuri neturėjo įgaliojimų viešai aptarinėti šio klausimo, nesutiko skelbti savo pavardės ir plačiau komentuoti atsisakė.

59 metų F.Hollande'as niekada gyvenime nebuvo vedęs, tačiau turi keturis vaikus su buvusia kandidate į prezidentus, taip pat socialistų politike Segolene Royal.

Jis ir 48 metų žurnalistė V.Trierweiler drauge gyvena nuo 2007-ųjų.

Nors jie nėra susituokę, V.Trierweiler užima vadinamąjį ponios sparną prezidentūros rūmuose, vyksta su F.Hollande'u į užsienio keliones ir atlieka pirmosios ponios vaidmenį.

Parengė Jurgita Žilinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.