Ugandos prezidentas gėjus laiko ligoniais, bet bausti jų nereikėtų

Ugandos prezidentas Yoweri

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jan 17, 2014, 6:04 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:49 AM

„Jis nepritaria homoseksualizmui, bet mano, kad šie žmonės turi teisę būti, – sakė jis naujienų agentūrai AFP. – Prezidentas sako, kad šie žmonės serga; negalima užmušti sergančio asmens. Asmuo, kurio kaltė dėl homoseksualių veiksmų įrodyta, negali būti įkalinamas iki gyvos galvos“.

T.Mirudi patvirtino laikraštyje „Daily Monitor“ paskelbtą pranešimą, kad Y.Musweni atsisakė patvirtinti kontroversišką parlamento praėjusį mėnesį priimtą įstatymą, kuriuo remiantis galima homoseksualus įkalinti iki gyvos galvos.

Atstovas dar tvirtino, kad prezidentas nedaro jokių nuolaidų, kai minimas įstatymas susilaukė plačiai tarptautiniu mastu pasireiškusio smerkimo.

„Prezidentas sako, kad mes nepersekiosime šių homoseksualų ir lesbiečių, – nurodė T.Mirudi. – Tokia yra esmė. Tokia žinia.“

„Gal visuomenė piktinsis jais, bet negalima jų persekioti dėl jų problemos“, – sakė prezidento atstovas.

„Tai ne dėl lobistų. Niekas nedarė įtakos prezidentui. Prezidento požiūris nesikeičia jau seniai, niekas nepasikeitė“, – pažymėjo jis.

„Prezidentas vėl kartoja, kad Afrikoje visuomet buvo homoseksualų, ir jie niekada nebuvo persekiojami. Bet mes neleisime jiems tuoktis viešai, organizuoti demonstracijas Kampaloje“, – pridūrė T.Mirudi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.