M.Obamos penkiasdešimtmetį kartina paskalos

Michelle Obama, regis, turi viską: laimingą šeimą, atsakingas pareigas. Šeštadienį 50-metį švenčianti JAV prezidento žmona garsėja sumanumu, skoniu. Bet ar viskas jos gyvenime tikrai taip idealu?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 18, 2014, 9:08 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 9:36 AM

Nugyventi pusšimtį metų ir atsidūrus viso pasaulio dėmesio centre pelnytai didžiuotis laimėjimais pavyksta ne kiekvienam, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis CNN ir „NBC News“.

Bet štai vakar gimtadienį atšventusi ir šiandien jį oficialiai minėsianti JAV pirmoji ponia, regis, spinduliuoja pasitikėjimu savimi.

„Esu 50-metė ir nuostabi, – nesikuklindama sako M.Obama, – niekada nesijaučiau labiau pasitikinti savimi ar žinanti, kas aš esu kaip moteris.“

Save noriau pristatanti kaip sveiką gyvenimo būdą amerikiečiams reklamuojančio judėjimo „Pajudėkime“ („Let’s Move“) įkūrėja M.Obama tikina, kad šiais laikais būti penkiasdešimtmečiam yra ne šiaip geriau nei bet kada anksčiau, bet ir pats žmogaus žydėjimo metas. Ypač moters.

Neribotos galimybės

Penkiasdešimtmetis – tai naujasis keturiasdešimtmetis“, – taip pat teigia vyresnio amžiaus moterims skirto naujienų portalo redaktorė Sharon Greenthal.

Anot jos, šiais laikais pusšimčio metų sulaukusios moterys jaučiasi daug geriau nei prieš 30 metų.

Anuomet tokio amžiaus moterys esą jausdavo, kad gyvenimo tempas itin sulėtėja. Bet dabar galimybės esą vis dar neribotos, reikia tik toliau siekti savo tikslų. Tai patvirtina ir M.Obama.

Laukia daugybė darbų

„Po dvejų metų, kai baigsis mano vyro antroji kadencija, paliksiu Baltuosius rūmus.

Bet jaučiu, kad iki tol ir po to dar tiek visko reikia nuveikti. Negaliu švaistyti laiko ir talentų, turiu sugalvoti vis naujų būdų, kaip panaudoti savo įtaką geriems darbams“, – kalbėjo M.Obama.

Jai nebereikia tiek rūpintis vaikais, o aktyvios labdaringos ir kitokios veiklos netrūks dar ne vienus metus.

Pasak ekspertų, politinės karjeros M.Obama gal ir nesieks, bet jos laukia veikla, susijusi su aktyviu gyvenimo būdu. Ir M.Obama sako, kad nebijo išbandyti ko nors nauja.

„Moterys turi turėti laisvės daryti ką tik nori. Pirmiausia sau, – sakė M.Obama, paklausta apie senstančią odą ir plastines operacijas. – Dabar aš neketinu sukti tuo keliu, bet niekada nesakyk niekada.“

Laukia skambios skyrybos?

Vis dėlto net ir toks teigiamas optimistiškos ir tiesiog superpirmosios ponios įvaizdis negali paslėpti M.Obamos viešai nesyk demonstruotų emocijų – dėl to nerimauja Baltųjų rūmų įvaizdžio specialistai.

M.Obama jau spėjo pagarsėti kaip itin pavydi ir valdinga moteris. Ji esą dažnai tiesiog viešai šnairuoja į kitas moteris, kurios tik prisiartina prie šiltai bendraujančio jos vyro, JAV prezidento.

Pastarąjį kartą tokia pavydo scena pasaulis stebėjosi per buvusio Pietų Afrikos Respublikos prezidento Nelsono Mandelos laidotuves Johanesburge, kai B.Obama fotografavosi su žavia Danijos premjere, o nepatenkinta Michelle smaigstė vyrą nieko gera nežadančiais žvilgsniais.

Negana to, Vašingtone bulvarinės žiniasklaidos leidiniai jau paskleidė informaciją, kad M.Obama ir jos vyras Baltuosiuose rūmuose miega ne kartu, o atskiruose miegamuosiuose. Pora esą pastaruoju metu pastebėta atostogaujanti atskirai.

Anot šaltinių, Obamų santuoka jau esą pasmerkta ir kol kas jie nesiskiria tik dėl vaikų ir dėl vyro einamų pareigų svarbos.

Tačiau pirmoji šalies ponia neva jau tarėsi su advokatais dėl būsimų skyrybų proceso.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.