Norvegijoje supleškėjo istorinis kaimas

Dešimtys žmonių buvo sužeisti, o šimtai buvo evakuoti iš Norvegijos pietuose esančio istorinio Laerdalio kaimo, kuris įrašytas į UNESCO istorinį paveldą. Šeštadienį kilusios liepsnos suniokojo dalį XVIII - XIX amžiaus medinių pastatų, skebia britų transliuotojas BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-19 13:17, atnaujinta 2018-02-17 08:55

Gaisras kilo šeštadienio naktį viename name. Ugnis greitai persimetė į kitus medinius namus ir visiškai supleškino 23 pastatus. Pasak naujienų agentūros AP, ligoninėje atsidūrė 52 žmonės. Kovoti su liepsnomis trukdė stiprūs vėjai, nors ugniagesiams padėjo vietos ūkininkai, kadangi teko ilgai laukti specialaus sraigtasparnio gaisro gesinimui.

Policijos pareigūnai teigė, kad sraigtasparnis negalėjo greitai prisiartinti dėl grėsmės, kurią esą sukėlė žiniasklaida. Įtarta, jog teritorijoje žurnalistai naudojasi bepiločiais orlaiviais, kurie filmavo fotografavo gaisrą. Tokiems aparatams pasimaišius sraigtasparnio kelyje esą būtų neišvengta nelaimės, todėl policija sakė negalinti rizikuoti gyvybėmis.

Laerdalyje iki šiol gyveno apie 1150 žmonių. Kaimas yra populiari turistinė vieta - žmonės čia plūsta pasigrožėti senovine medine bažnyčia ir šimtamečiais mediniais pastatais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.