Nuo kulkos kritęs Maidano dalyvis – 20-metis armėnas

„Ukrainskaja pravda“ nustatė vieno vyrų, nušautų M.Hruševskio gatvėje, tapatybę – tai aktyvus „Euromaidano“ dalyvis Sergejus Nigojanas. Pasak šaltinio, viena kulka jam pataikė į kaklą, kita – į galvą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-22 11:27, atnaujinta 2018-02-17 06:06

Gruodį Sergejus buvo nufilmuotas barikadų fone skaitantis T.Ševčenkos poeziją. Sergejus, dvidešimtmetis armėnas iš Dniepropetrovsko, buvo vienas iš „Euromaidano“ apsaugininkų.

Sergejus gimė ir augo Ukrainoje, kaime netoli Dniepropetrovsko. Į Maidaną atvažiavo gruodžio 8 d.

Nuo pat pradžios jis sekė naujienas apie Maidaną ir net negalėjo miegoti naktimis.

Gruodžio 7-ąją kaimynas iš kaimo pavežė jį iki Dniepropetrovsko. Sergejus ieškojo, kur Dniepropetrovske renkasi žmonės, palaikantys Kijevo „Euromaidaną“. Ieškojo, ieškojo, bet nerado.

Tada nuvažiavo į stotį. Nusipirko bilietą į Kijevą. Tėvams paskambino jau iš Maidano.

„Tėvas klausė, kur tu dingai?“ – pasakojo vaikinas. Kai sužinojo, kur yra sūnus, tėvas labai susijaudino, prašė būti atsargiam.

Sergejus miegojo palapinėje arba Profsąjungų rūmuose. Į klausimą, kodėl atvažiavo į Maidaną, jis atsakė: „Tai ir mano ateitis. Man reikės gyventi šitoje šalyje.“

Sergejus – ne vienintelė kruvinojo ketvirtadienio M.Hruševskio gatvėje auka. Naktį nuo 13 m aukščio stadiono kolonados nukrito kitas aktyvistas. Jis mirė reanimacijoje.

Liga.net pranešė, kad į protestuotojus šaudo snaiperis, pranešama apie du nušautus aktyvistus. Ar omenyje turimas ir Sergejus, kol kas neaišku.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.